Härlig start!

Idag började vi dagen med att möta upp Linda, Elsa och Modja och sedan gav vi oss iväg och gick milspåret uppe i sisu. Jätte härligt var det! En perfekt start på dagen. Det är nästan så att man funderar på att göra det till tradition, gå ut och gå ca 2,5 timme och få prata av sig ordentligt varje fredag :) Tusen tack för sällskapet sötisar!

Nu är det dags för lunch och sen ska det städas lite innan mamma och pappa kommer.


En bra dag!

Idag har varit en bra dag :) Även fast det började med att jag imorse nästan inte kom ur sängen för jag hade så ont i magen så vände det faktiskt. Sjukanmäld blev jag men efter ett tag så mådde jag bättre. Förmiddagen ägndes åt att städa och plocka och sortera lite, men det är svårt när man inte har några hyllor eller nått... Fast imorgon blir det ändring på det! Sedan bar det av till brukshundsklubben med Malin, Linda och Lina. Jag tänkte att vi kan väl ge lydnaden en chans till så vi körde igenom ettan och det gick riktigt bra! Visserligen var det inga andra än vi där så det var noll störning och vi kortade ner programet lite så vi hann köra det två gånger men jag är verkligen nöjd med Tindra! Det bästa var att hon hade sån glädje och verkligen tyckte det var kul, det är ju det viktigaste så det värmde hjärtat :)

Efter klubben så åkte vi hem och lagade middag, tanken var även att jag skulle tvätta men det orkade jag inte... Mamma ringde när jag lagade mat och berättade att jag fått min lönespecifikation, underbart med pengar som kommer in på kontot imorgon! Sen så bar det iväg till Lina och prata och kolla idol och nu är jag hemma igen hos mitt lurv och det blir nog sängen inom en snar framtid.

Imorgon är det först promenad men Linda, Elsa och Modja, vi ska gå milspåret som vi gick med idrotten i måndags ;) Sen på kvällen kommer mamma och pappa för att fixa och trixa i lägenheten i helgen. Med sig har dom också Tosca och Luffe så det ska bli kul :)

Gett upp...

Nej jag tror vi skiter i det här med lydnaden... Känns inget bra alls och känns framförallt känns det inte som om vi kommer klara tävlingen. Agility är våran grej helt enkelt och den har kännts riktigt bra dom här dagarna :) Motivationen i lydnaden finns inte riktigt och jag känner att vi måste hitta både den och få lite mer träning innan vi ger oss ut och tävlar. Det blev lite för fort det här med tävlingen så jag tror inte att den blir av...

Det vi kan :)


Riktig träning!

Både igår och idag har jag och Tindra fått lite riktigt träning nere i hundstallet, alltså agility! Det var ett tag sen vi körde ordentligt och det var riktigt kul och Tindra var super duktig! Idag hitta vi även en jätte söt liten metallapport nere i stallen som vi var tvugna att pröva, först var den lite äcklig att bita i men sen gick det bra och Tindra sprang och apporeta den hur mycket som helst :) Nu kommer snart Annika, Madde och Sandra hit så ska vi planera våran agilitycup men först skulle vi visst mötas på Ica så jag måste rusa :P

FBK

Idag bar det av till brukshundklubben för att träna lydnad. Tanken var också att få lite kort på oss när vi kör lydnad eftersom vi inte har sånna men det blev såklart inte av. Aja träning blev det i alla fall och det är huvudsaken :) Det största träningen var bara själva miljön, vi är ju vana att träna agility i sån miljö men där har vi ett helt annat sug än i lydnaden. Med tanke på att suget inte var på topp så körde vi i koppel för att undvika terrierryck. Lite linförighet blev det, eller mest träna på att gå på ojämn mark och högt gräs. Det gick väl sådär. Sen fick vi även träna att ligga i kallt och blött gräs och det gick inget vidare. Just nu är man väl inte jätte peppad iför tävlingen men idag betalades anmälningsavgiften så det finns ingen återvändo... Fast på 4 veckor ska vi väl kanske kunna på lite ordning hoppas jag.

Lite agility kunde vi inte låta bli heller och den gick betydligt bättre än lydnaden :) Jätte snyggt snabbt slalom fick vi och bra kontaktfält. Det kanske var ett tecken att vi ska hålla oss till det vi kan? :P

Lydnad

Idag kom vi ut och körde ett ordentligt lydnadspass :) Det blir så mycket enklare när man är fler att peppa varandra! Jag, Malin och Lina var det som gick loss på gräsmattan vid mitt hus. Dessa två pärlor hjälpte oss och komenderade igenom nästan hela ettan (ingen plats och så hitta jag inte apportbocken...) och kom med tips hela tiden. Guld värt verkligen :) Vi kom fram till att ha handkomando på ställande för annars tror tindra att hon ska ligga :P Sen fick jag skäll för att jag tittar på Tindra i linförigheten men jag kan inte låta bli :P måste ju se vart hon är ju!

För övrigt så kom vi alla tre överens om att det var en bra dag idag, alla hundarna gick jätte fint och överraskade sina mattar :) Jag var inställd på att jag och Tindra hade enormt mycket jobb framför oss i linförigheten men det visade sig att hon kunde mer än jag trodde :)

Nu väntar lite disk och senare ikväll bär det av till färjestad djursjukhus för studiebesök med klassen.

Dagen

Dagen idag gick väl inte exakt som planerat men lite har blivit gjort :) Först var det skola och på idrotten gick jag och tindra skogspromenad med sofie och sogno och madde och puma. Och den där puma är ju helt galen! Hon sprang som en tok i skogen och sen när sogno fick springa lös så hittade dom två varandra :) Tindra sprang efter lite ibland för att skälla på dom för att dom var så omogna men annars ville hon inte vara med och leka, hon leker ju inte med hundar... Dock så plocka hon upp pinnar och ville leka med mig, sötisen :)

Efter promenaden så var skoldagen slut för min del så jag gick hem och lagade lunch, jag var så duktig så jag gjorde tre portioner så nu har jag matlådor i frysen det är ju så skönt att ha när det blir stressigt. Efter lunchen så fortsatte jag vara duktig och pluggade, gjorde klart idrottsarbete och skickade in, jätte skönt!! Och precis lagom efter jag skrivit klart så ringde Lina och Malin och skällde på mig för att jag inte var hemma hos lina :P hihi :P Så jag och tindra gick dit och hälsade på lite och åt lite godis och vindruvor :)

När vi kommit hem och ätit middag så märkte jag att det var på tok för mörkt för att gå ut och träna, ush för hösten... Men vi gjorde det bästa av situationen och tränade lite läggande inomhus. Gick väl sådär, Tindra kan ha lite svårt att veta ifall det är "seriös" träning när hon är inne eller om vi bara leker lite :P Men något fick vi i alla fall ut av det och det är ju bra :) Imorgon ska vi ta oss i kragen och köra ett riktig pass ute. Dock inte vid hundstallet eftersom det går skabb... Typiskt våran skolan liksom.

Nu är jag helt slut och ska nog bara duscha och ut med Tindra och sen sova. Natti natti :)

Nu kör vi!

Förra veckan var det på tok för slappt så det ska vi ta igen nu! Det är inte lång tid kvar tills lydnadsdebuten och tills dess ska alla momenten i alla fall sitta på träning, vad som sen händer på tävlingen vet jag inte. Uthållighet måste vi framför allt träna på eftersom Tindra lätt tröttnar när hon inte får belöning. Men med minst ett lydnadspass om dagen varje dag fram tills tävlingen så borde vi i alla fall komma igenom progamet hyffsat.

Det som står på schemat idag är först samhällskunskap och sen idrott. På idrotten får Tindra följa med eftersom det är löpning i sisuspåret. Efter idrotten har jag inga fler schemalagda lektioner, jätte skönt! Då blir det gott om tid att städa, handla, träna, plugga och allt annat som är planerat. Återkommer med en förhoppningsvis posetiv rapport om lydnadsträningen.

Hemma!

Ja igår kväll kom jag och Tindra hem till stockholm igen för att gå till tandregleringen idag och fest för Johanna i helgen. Eftersom jag inte ska iväg till tandläkaren förens till fyra så har jag ju lite tid att göra annat innan, lydnad hade jag tänkt men pappa tänkte annat så nu sitter jag helt plötsligt och väntar på ett samtal från banken för att diskutera företagskonto :S jag som hade bett pappa ta hand om det eftersom jag inte känner mig så hemma när det gäller banker och sånt :P men aja jag lär väl lära mig lite ;)
Jag var inne på skatteverket i måndags och där fick jag väl typ ingen hjälp alls men jag hittade ett papper om hur man fyller i f-skatt sedlen som jag tror ska hjälpa så jag tänkte att jag skulle försöka mig på att fylla i den nu också. Skulle ju vara grymt skönt att få iväg den och få igång ett bankkonto så jag äntligen kan sätta igång!


Var är motivationen?

Vad hände med ett lydnadspass om dagen? Först blev jag sjuk och orkade inget alls och sen vart det kräftskiva och idag så åker jag hem och har mycket begränsad tid. Jag får piska mig själv till minst 2 pass i helgen, klart tiden finns om man försöker. Dock är jag lite osäker på om jag ens är anmäld till tävlingen i forshaga :S Jag har anmält mig på sbk men jag vet inte riktigt om jag ska få ett mail från forshaga innan eller efter jag betalat in? :S Herregud jag är ju total nybörjare på det här krånglet med lydnadstävlingar. Jag betalar väl in hur som helst när jag kommit hem så får vi se hur det går...

Sjuk :(

Ush nu mår man inge bra alls... Är förskyld så det känns som allt jag vill göra är att krypa ner i sängen och sova, sova, sova... Jag och Annika som skulle planera projektarbetet idag men det gick inte, all energi var helt enkelt slut. Dessutom så skulle vi träna lydnad hela gänget men det blir det inget av heller... Synd eftersom det regnar idag och vi skulle behöva träna i dåligt väder.

Men, men Tindra får lite aktivering här inne i form av att leta efter favoritleksaken. Och jag ska vila upp mig inför kvällen då det blir idol och sen sex and the city filmen hos Linda med tjejerna :)

Det går framåt!

Äntligen har företaget kommit igång lite! Först och främst så har jag fixat så att jag får ha Tindrelin som mitt UF fast jag inte reggar det som ett UF företag utan jobbar med handelsbolaget, skönt att få lektionstid till företaget annars hade det nog blivit tajt... Sen så håller jag och pappa som bäst på att fixa bankkonto på Nordea, då får vi dels ett konto att sätta in och dra pengar ifrån men även ett kreditkort kopplat till kontot. Och sen så åker jag in till skattekontoret i Karlstad på fredag och ska fylla i f-skatt sedeln. Så fort som allt det är klart så är det bara att sätta igång på riktigt!

Tillbaka!

Då var man tillbaka i forshaga då, eller vi kom ju i söndags men det har inte riktigt kännts som om man kommit tillbaka förens nu. Lydnaden har vi försökt ta tag i nu direkt och har lyckats dessa två dagar, mycket tack vare bra träningskompisar (dock saknas några som tydligen tycker det här med spår är viktigare...). Igår så tränade vi först lite läggande och det gick bra, hon lägger sig väldigt segt men det gör hon ju alltid så vi kom väl helt enkelt fram till att det är så hon lägger sig. Men hon ligger rakt och fint och stannar kvar så duktigt :) Sen efter ca 10 minuter så kom Tindra på att det här med gräs var väldigt äckligt. Jaha, vi fick alltså träna på att sätta sig och lägga sig i gräs. Men, men det måste man ju kunna med.

Idag så var jag, Malin, Annika och Jenny nere vid hundstallet och körde först lite lydnad där jag började igen med läggande men det känns faktiskt bra nu så kanske är dags att ta itu med ett nytt moment? Klart jag har mycket att jobba på i läggandet men man vill ju gärna kunna alla momenten när man ska ut och tävla... Sen så körde vi även lite linförighet gräset spökade lite men när jag peppade upp Tindra så kunde vi i alla fall gå fint (fint för oss alltså :P) med lite halter, svängar, tempoväxlingar och allt såndär som man ska göra. Jätte nöjd var jag faktiskt med lilla terriern :) Men när man är skendräktig och inte van vid lydnad så blir man trött fort så det blev inte ett jätte långt pass.

Sen stack Malin iväg och skulle ut med dom dära spårarna och då passade vi agilityfreaks på att bygga upp en ganska så lång kombination som duktiga Jenny kom på :) Kort sagt så var det olika svårigheter från klass 3 uppradade efter varandra som en kort bana. Lite seg var terriern men jag lyckades peppa till henne så ett tag kunde man faktiskt skymta hennes gamla jag :) Jag blev väl halvnöjd med hur det gick, hon drog på hinder hon inte skulle till och var inte så uthållig i slalomet. Men hon försökte i alla fall göra sitt bästa nästan hela tiden och tyckte det var jätte kul så jag var glad ändå :) Bara min lilla skrutta är lyckling så spelar det andra inte så stor roll faktiskt :)

RSS 2.0