Jakt

I helgen så var vi iväg till Västerås och i söndags så stod jakt på schemat. Jag var med ut och satt på pass med Rickard den första såten. Det hela gick väldigt snabbt. Vi kom fram till passet och jag fällde upp min stol och satte mig. Rickard bad mig hälla upp kaffe och när han satt och tog första klunken så såg JAG (stolt) tre rådjur komma. Jag viskade till Rickard som reste sig upp och väntade in rätt läge och sen... PANG! Vi smög bort och kollade och där låg en bock. Nytt rekord i alla fall! Sist jag var med så sköt Rickard också en bock men då fick vi sitta i alla fall en kvart först ;-)

Lite roligt är det också att varje gång jag varit med Rickard på jakt så har han skjutit nåt :-)


Rickard och hans bock


Jag ska måla hela världen lilla mamma...

Efter vi varit hos barnmorskan igår så målade Rickard taket i hallen. När han var klar lät han färgen stå kvar på golvet...

Vårat vardagsrum
Det blev till att städa upp. Skit kul tyckte Gimli!

Vecka 33 och barnmorskebesök

I söndags så gick jag in i vecka 33, sjukt vad tiden går fort! Nu är Plutten ca 43 cm lång och väger ca 2 kg. Det känns att han blir större kan jag säga för det blir svårare att andas och tyngre att gå :-P

Igår så var vi hos barnmorskan och allt var bra. Magen hade växt men lite mindre än innan så nu ligger den precis på medelkurvan istället för precis över. Nästa besök är om 3 veckor och då ska vi sammanfatta graviditeten och prata lite inför förlossningen, det börjar dra ihop sig!


Det ser inte mycket ut men det är faktiskt jätte ömt där jag blev stucken i fingret! Och Rickard tycker inte det minsta synd om mig :-(


Gårdagen

Det var trevligt igår. Förutom att jag spräckte mina byxor... Tack liksom jag kände mig inte alls som ett mumintroll redan innan. Men sen tröståt jag lite tårta så blev det bättre.



Fredag

Även om jag är hemma om dagarna så är det något speciellt med fredagar. Jag antar att det är alla andras glädje över att arbetsveckan är slut som smittar av sig :-)
Min förkylning känns lite bättre (peppar, peppar) så det kanske blir att baka muffins idag om jag hinner. Det finns lite annat att fixa också, bland annat packa upp väskan från Västerås... Ikväll blir det i alla fall middag hemma hos mamma och pappa, jag håller tummarna för något riktigt gott men det brukar det bli ;-)

Varor vi brukar köpa

Inte för att vara sån Ica men det var ett tag sen vi köpte bindor sist...


God morgon!

Eller kanske inte riktigt morgon men ändå. Jag gick upp vid halv elva så jag har bara hunnit äta frukost, gå ut med odjuren och slappa lite vid datorn hittils. Men jag ska försöka få något vettigt gjort idag, jag tror det är köket som står högst på prioriteringslistan för där är det verkligen kaos. Jag är dock fortfarande seg eftersom min förkylning vägrar ge sig, jag hoppas verkligen att det ska bli bättre snart för nu har jag faktiskt tröttnat... Jag är så grymt sugen på att baka men känner att jag inte orkar just nu så det är det första jag ska göra när jag börjar bli bättre. Vi köpte jätte söta muffinsformar i Västerås så dom måste ju användas ;-)

Nej nu blir det att först fixa lite lunch och sen ta tag i kaoset :-)

Hicka

Idag så kände jag förmodligen det sötaste någonsin, Plutten hade hicka! Jag har läst innan om att det är vanligt att bebisen får hicka men jag har inte känt nåt förens idag. Det är så overkligt att det inte bara finns en bebis i magen utan att han dessutom ligger där och hickar, min underbara lilla plutt <3

Tillbaka

Nu är vi tillbaka hemma efter visiten i Västerås, eller vi kom hem i förmiddags. Rickard åkte iväg till jobbet nästan direkt och är påväg hem nu, stackarn får ingen ro och ingen rast... Vi hade det bra i Västerås, vi umgicks med Rickards familj och det var trevligt som alltid. Vi var även iväg och shoppade lite på Erikslunds shoppingcenter, Plutten fick nämligen ett jätte sött sett ifrån Lindex i julklapp med body, filt och scarfs och sen så såg vi att det fanns matchande byxor också som vi såklart var tvungna att köpa :-) Väl på Lindex så såg vi body, byxor och mössa i samma randiga mönster som var på andra sidan filten (filten har alltså ett mönster på ena sidan och ett annat på den andra) och då var det faktiskt Rickard som tyckte att vi skulle köpa det och jag är ju inte svårövertalad ;-) Efter vi varit på Lindex så gick vi förbi Polarn och Pyret och kollade in deras rea. Jag hade ett presentkort som jag fått av min syster så det var vi ju tvungna att använda, vi hittade en jätte fin body i jeansfärg som vi köpte.

En bild på det fina som vi köpt, det är alltså tassmönster på dom ena byxorna, jätte sött!
Efter shoppingen så åkte vi ut till Rickards faster där Rickard har sin jaktmark. Dock så släppte vi inte Gimli "ordentligt" utan vi gick en promenad med alla hundar på ett ställe där det inte finns så mycket vilt. Gimli drog iväg på små sökrundor men kom tillbaka och sökte upp oss så han gick inte iväg på något drev. Det var bra träning det med för lilla terriern eftersom han inte är jätte bra på att hålla koll och söka upp husse och matte ;-P
Sista helgen i januari så åker vi tillbaka till Västerås men då blir det ordentlig jakt. Vi får väl se om jag orkar vara med dock... :-P

Mot Västerås

Nu är vi påväg till Västerås där vi ska sova två nätter och umgås lite med Rickards familj :-) En sväng och släppa Gimli lär det bli också ;-)



Vecka 32

Idag går jag in i vecka 32, det känns som att tiden går jätte fort men samtidigt så är det jätte lång tid kvar. 62 dagar till BF men som sagt jag tror inte direkt att Plutten kommer dyka upp då även om man såklart hoppas :-)
Jag läser på allt vad jag kan inför förlossningen men jag ser fortfarande bara fram emot den. Visst det kommer säkerligen göra väldigt ont och vara jobbigt men jag har svårt att göra annat än längta eftersom det faktiskt är då som vi kommer att få träffa våran plutt! Jag hade i alla fall tänkt börja skissa lite på förlossningsbrevet idag. Jag hade inte tänkt skriva så mycket eftersom jag inte vill låsa mig i förväg utan mest ta det som det kommer men vissa saker vet jag redan nu. Som t ex att jag tycker det är obehagligt med nålar och blod och sånt och att Rickard vill klippa navelsträngen. När det gäller bedövning så tycker jag det är jätte svårt att tänka innan vad jag kommer vilja ha eftersom jag inte vet hur det kommer kännas. Jag skulle tro att jag kommer vilja ha en epidural men man vet ju aldrig säkert förens man är där.

Sjukling

Jag har varit förkyld i några dagar men igår så tyckte jag att jag kände mig bättre. Dum som jag är så berättade jag för alla som ville höra att jag var bättre och sjukdomen gett med sig. Naturligtvis kom den tillbaka med dubbel kraft på eftermiddagen och nu är jag helt igentäppt och mår piss. Rickard väckte mig i natt och tvingade i mig nässpray för att jag snarkade så mycket att han inte kunde sova... Men det är bara att ta alvedon och hoppas det blir bättre!



Stackars

Det är lite stackars om Gimli just nu. I måndags när jag var ute i skogen med hundarna så såg jag plötsligt att Gimli blödde på ena tassen. Det visade sig att han skadat sporren på ena framtassen. Han märkte ingenting förens jag började kolla och då blev han mest lite ledsen för att han inte fick slicka på såret. Så på tisdagen (eftersom han inte hade ont så var det inte super akut) fick vi tid hos veterinären som sövde honom och fixade till klon. På kvällen så var han lite gnällig och mådde lite dåligt men annars så har han inte brytt sig alls. Det är mest roligt enligt honom eftersom han nu får ost två gånger om dagen (när han får sina tabletter). Enligt hans husse däremot så är det väääldigt synd om Gimli just nu ;-)

Barnrummet

I julklapp av Rickards mamma och hennes sambo så fick vi en renovering av barnrummet och förra helgen så var dom här och levererade. Det blev väldigt tjusigt!

Närbild på tapeten.
Vårat fina barnrum!
Nu ska vi bara sätta upp en våd (som jag tror det heter??) sen så kan vi börja inreda ordentligt. En väldigt bra julklapp måste jag säga!

Vecka 31

Idag går jag in i vecka 31! Sjukt vad fort tiden går men samtidigt är det så långt kvar... Igår så var det 10 veckor till BF men jag tror inte Plutten kommer dyka upp förens långt efter det ;-)

Jag var hos barnmorskan tidigare i veckan och fick då veta att Plutten är fixerad men ruckbar. Så han har kanske börjat förberda sig också :-)

En bild på lilla magen i vecka 31 (30+0)


Nyår

Lite sent jag vet men jag tänker ändå skriva om nyår. Eftersom jag är på tjocken så var jag inte super sugen på någon stor nyårsfest, men däremot så var jag väldigt sugen på god mat (som alltid). Min syster är också på tjocken och hon kände likadant. Även min bästis (väldigt töntigt ord jag vet men hon är min bästis) är på tjocken och kände likadant. Min mamma är inte på tjocken (tvärtom hon håller just nu på att gå ner massa i vikt) men hon kände sig ändå mer lockad av ett lugnt firande. Alltså bestämde vi oss för att tillsammans äta en god trerätters middag och sedan bara ta det lugnt. Våra karlar var inte heller super sugna på en stor fest (tror jag i alla fall. Kan hända att dom blev tvingade också) så dom var med oss. Eller min pappa var inte med för att han jobbade. Skit samma det spelar egentligen ingen roll vilka som var med. Det som spelar roll är det här:
Förrätten: Toastbröd med majonnäs och räkor. Toastbröd med gräddfil, rödlök och kaviar. Pilgrimsmusslor.
Väldigt gott!
Här är en liten teaser. Jag vet att det är svårt att titta på något annat än mitt vackra leende men kolla vad det är jag har på min tallrik. Potatisgratäng. Men det är inte vilken potatisgratäng som helst, denna potatisgratäng innehåller en sjuttis grädde. Mmmmm.... Ni ser hur glad jag blev bara av att lägga upp den på tallriken, kan ni ana hur glad jag blev när jag åt den???
Här har vi huvudrätten: Oxfilé med potatisgratäng och beasås. MUMS!
Ja... Sen tog minneskortet slut i kameran så det blev ingen bild på efterrätten. Men det var i alla fall marrängsvisch (stavas?) med hemmagjord kola- och chokladsås. Jojo minsann.
Efter middagen så pratade vi och hade det trevligt, sen så kollade vi lite på raketer och skålade på tolvslaget och sen så pratade vi lite till innan vi gick hem och la oss. Ett väldigt trevligt och lyckat nyår!

Hej då 2011!

"Under 2011 så är det mycket roligt som vi både vet kommer hända och sånt som vi hoppas på."
Så skrev jag i bloggen den 3 januari förra året när jag skrev ner mina mål och planer inför året. Det där som vi hoppades på hände, och ligger och jäser för fullt i min mage. Jag var väldigt spänd inför framtiden förra nyåret eftersom vi tog examen i maj så visste vi inte vad vi skulle hitta på och vad som skulle hända efter det. Jag hoppades att vi skulle flytta och hoppades ännu mer att vi skulle flytta till tullinge, och tänk så blev det!
Jag tänkte kolla igenom månad för månad 2011 för att se lite mer vad vi hade för oss...

Januari
Det hände inte super mycket under januari månad men lite hann vi med. Nya kurser började och däribland examensarbetet. Både jag och Rickard jobbade ganska så mycket och det var jag väldigt nöjd med eftersom jag trivdes så bra på mitt jobb. Vi fick tråkiga nyheter när den tik som vi från början ville ha valp utav fick missfall och vi började leta andra kullar. Vi hittade till sist våran Gimli nere i skåne på Hallengårds kennel. Det var lite protester ifrån några av Rickards kompisar som upplyste oss om att det tydligen inte alls gick att jaga med en border, såhär ett år senare så kan man väl bara säga att dom inte hade någon aning om vad dom pratade om :-)

Februari
I februari så fortsatte vi att jobba ganska så mycket samtidigt som vi kämpade på med skolan. Vi myste på alla hjärtans dag och åt god mat och sen den 19 februari så åkte vi till sätra brunn där vi firade 2 år med spa och god mat. En annan sak som hände i februari som inte direkt var så officiell var att jag och Rickard bestämde oss för att börja försöka få barn <3

Mars
Den 4 mars så åkte vi massa mil ner till skåne och sov på vandrarhem och den 5 mars så hämtade vi äntligen hem våran Gimli! Han charmade oss direkt men Tindra och Hektor var inte överförtjusta i början men dom gav med sig till slut. Vi jobbade och pluggade lite i mars också och i slutet så fyllde jag 21 år och hade lite födelsedagsmiddag för släkten. Trevligt!

April
I april så var det väldigt mycket plugg och ganska så mycket jobb. Inte mycket tid över till annat!

Maj
I maj så började Gimli på valpkurs och vi var även iväg och ställde ut honom på årets border där han blev bim valp! Hektor hade inte det lika roligt, den 17 maj så kasterades han. Annars så var det slutspörten på pluggen och jobb där emellan. Den 27 maj hade vi avslutning på lärcentra och det kändes lite konstigt att träffa alla för sista gången, två år gick verkligen snabbt. Den 28-29 så var jag och Tindra iväg på något helt underbart, en helgkurs för Jenny Damm på Finnbogården! Ojoj vad mycket vi lärde oss och vilken fruktansvärt duktig människa hon är!

Juni
I juni så tog min syster examen och min ena lillebror studenten så det var party. Teo tog studenten den 9 juni och det var sist som jag jag drack alkohol... Sommaren drog igång ordentligt med jobb sen och jag trivdes väldigt bra med att jobba mycket även om det såklart var lite jobbigt också. Jag fick utvecklas massor och lära mig mycket så jag var mer peppad än någonsin på jobb!
Juli
Den 7 juli så låg jag vaken i sängen innan jag skulle gå upp och kände efter i kroppen och funderade. Jag var helt säker på att jag inte var gravid eftersom jag inte kände någonting, men mamma och pappa skulle komma på kvällen och vi skulle äta middag och dricka vin så det kanske var bäst att testa för att vara säker? Men jag ville inte testa eftersom jag visste att jag skulle bli ledsen när testet var negativt. Till slut så bestämde jag mig ändå för att testa så jag kunde ta ett glas vin med gott samvete på kvällen. Jag gjorde testet och la det på badkarskanten och sen så tvättade jag bara händerna innan jag sneglade lite snabbt på det. Två starka streck. Jag visste vad det betydde men jag slet upp bruksanvisningen ändå. Sen ropade jag med darrig röst på Rickard som kom och tittade. Han trodde inte alls på det. Han sa åt mig att göra ett test till senare under dagen för det kan ju faktiskt hända att det inte stämmer. Sen så la vi oss bredvid varandra på sängen och bara stirrade i taket. Jag gjorde ett test till under dagen som också det var positivt, även om vi försökt och hoppas att det skulle hända så blev vi helt ställda när det verkligen hände. Jag var gravid!
Mamma och pappa åkte till estland och vi var hundvakt så vi hade fem hundar ett tag, lite för många om man frågar mig. När mamma och pappa kom hem så hade dom hyrt en stuga i köping där dom var under ca 2 veckor under juli. Jag och Rickard var såklart också ute vid stugan varje ledig stund, den låg så fint så det nästan var löjligt!
Augusti
Första helgen i augusti så var det återträff med alla underbara forshagatjejer i boxholm, det som vi funderade mycket på var såklart hur vi skulle göra med graviditeten. Eftersom det fortfarande var relativt tidigt så ville vi egentligen inte berätta något men samtidigt så förstod vi att det skulle vara väldigt svårt att hålla hemligt. Vi bestämde oss till slut för att berätta och tur var väl det för det hade nog varit omöjligt att dölja det :-) Det var hur som helst en väldigt trevlig och lyckad helg och helt underbart att få träffa hela gänget <3
Fler roliga saker hände i augusti, Rickard fick jobb i stockholm och vi köpte en lägenhet!
September
I september så hände mycket. Vi slutade våra gamla jobb, vi flyttade, Rickard började sitt nya jobb och jag blev arbetslös. Både roliga och tråkiga saker men även om jag var ledsen över att sluta på mitt gamla jobb där jag trivdes så bra och över att nu vara arbetslös så var jag överlycklig för över att äntligen vara hemma i tullinge igen.
Oktober
Den 13 oktober så var vi på det häftigaste någonsin, ultraljudet! Vi fick se en helt perfekt liten människa ligga och sprattla i min mage. Dessutom så fick vi veta att det, precis som vi trodde, förmodligen är en liten kille därinne. Helt magiskt <3
Annars så jobbade Rickard på, på nya jobbet och trivdes bra och dom trivs även med honom. Jag sökte jobb mest hela tiden men det blev inget napp. Jag började inse att det kanske inte skulle gå men det gick inte att vara deppig länge när man kände små sparkar ifrån magen :-)
November
I november så fick Rickard känna Plutten sparka för första gången! Annars så rullade vardagen på utan större förändringar. Hektor och jag började gå kurs på måndagar och han skötte sig så bra så. Vi var på bio och såg breaking dawn och jag var väldigt tacksam för att Rickard inte är vampyr. Jag började peppa ordentligt inför julen men av någon anledning så var den mesta peppen borta när det var dags att julpynta så det blev bara lite halvdant. Magen växte och det började bli lite jobbigare att göra saker hemma.
December
I december så var det mycket förberedelser inför jul men vi hann också med en sväng till hundmässan där vi träffade lite folk, mycket trevligt var det även om jag inte orkade vara där mer än två timmar. Julafton spenderade vi i västerås där vi fick god mat och fina paket, det mesta var till Plutten :-) På juldagen så åkte Rickard ut och jaga och jag låg hemma och åt godis och kollade på film, helt okej det med. På annandagen så var det julfirande med min familj och där var tanken att vi skulle äta kalkon men stormen Dagmar hade andra planer och såg till att vi fick strömavbrott i 14 timmar så det blev pizza istället. Fina paket fick vi också och även här fick Plutten en hel del :-) Nyår spenderades hos mor och far tillsammans med min gravida syster och hennes sambo och min gravida bästis och hennes sambo, inte mycket party alltså men väldigt trevligt!
Jaha det var 2011 det. Kanske inte är så svårt att räkna ut det största som hände oss (Plutten såklart) men utöver det så har det hänt väldigt mycket annat också. Examen, flytt osv. Det var ett bra år helt klart! Men nu är vi såklart väldigt spända på 2012, året då det absolut största någonsin kommer ske <3

RSS 2.0