Människans bästa vän

Det här är ju bara otroligt! Hunden är verkligen människans bästa vän.

Skendräktig lydnad

Var ute och körde lite lydnad med Tindra, vi tränade på läggande. Jag kan väl inte säga att jag är så jätte nöjd, framför allt inte med mig själv eftersom det nästan hela tiden kändes som jag inte hade någon aning om vad jag gjorde. Ena sekunden tänker jag att vi ska träna på att lägga sig snabbt först, andra sekunden så tränar vi på att lägga sig vid sidan när jag fortsätter att gå. Suck. Lägg också till en skendräktig hund som är seg och slö och knappt vill gå så är det inte precis någon lyckad kombination. Men med tanke på omständigheterna så gick det ganska så bra till slut. Tindra kunde lägga sig ner trots att jag fortsatte gå låååångsamt. Om jag går för snabbt så står hon istället så det gäller att pricka rätt annars blir allt fel. Men ett träningspass var det i alla fall och vi är lite närmare att vara klara för ettan.

Okej texten där uppe blev lika virrig som jag är men man kan inte få allt ;)

När Tindra var klar så lät jag Luffe komma ut på framsidan han med. Och bara på skoj så fick han sig lite träning med :) Vi tränade på sitt stanna kvar och inkallning, inget godis behövs då han är glad bara man säger hans namn. Han var så söt när han skulle stanna kvar och man såg hur han verkligen koncentrerade sig för att inte resa sig :P sen så blev han överlycklig när man ropade på honom och så kom han i världens fart :)

Nu hade jag tänkt att låta gamla Tosca få träna lite också innan jag fortsätter med tvätt och packning inför forshaga :)

Helgen...

Vilken otur man kan ha nu för tiden! Lagom till tävlingen nu i helgen så blir Tindra skendräktig. Suck. Detta ledde till att hon var seg och inte lyssnade så bra tidvis. Men ibland så gick hon jätte fint med det hjälper ju inte när redan slaget är förlorat :P Aja livmordern ska bort helt klart ska bara tjata lite mer på föräldrarna.Helgen som gick...

Helgen spenderades i frövi där det var tävling lördag och söndag. Resultatet är väl inget att prata om, två diskningar och två lopp med 10 fel och tidsfel. Men så mycket mer kan man inte begära när vi inte tränat någon agility på typ 1 månad. Delvis så skötte hon sig i alla fall bra så jag är ganska nöjd :) Nu laddar vi inför nästa helg då vi ska till norrtälje, där hoppas vi på inga överhoppade kontaktfält eller egna vägar ;)

 agilityklass 1 på lördagen

 hoppklass 2 på lördagen

 agilityklass 1 på söndagen

 hoppklass 2 på söndagen


Lite mer lydnad...

Planen på minst ett kort lydnadspass om dagen har hållit nu i två dagar :P Fast det var nära att det inte blev nått, på förmiddagen var det strålade sol så då var jag inne på Ikea och när jag sedan kom hem på eftermiddagen så vräkte regnet ner. Suck. Men det klarna till lite så då skyndade jag och Tindra ut för att slipa lite till.

Det känns som om det är läggande under gång som vi har längst väg att gå i så vi hade tänkt att sattsa lite på det varje dag. Dock så började vi idag med apportering som gick bra förutom lite tugg och att Tindra är lite väl ivrig och gärna vill ta apporten innan jag gett komando. Men det känndes som om vi "har" det momentet ganska så bra så vi sattsade mer på läggande idag med. Vi har väl tränat på flera olika sätt idag, jag har ingen aning om vilket som är bäst så jag tester lite. Men snabba läggande på komando har fått sig en omgång och jag blev nöjd med hur långt vi kom idag. Vi har även tränat på att lägga sig ifrån gående utan att först sätta sig (något som Tindra gärna gör) även det kändes bra på slutet. Nya saker som jag kom på att vi måste träna på idag är tålamodet, att inte testa olika saker för att få belöning utan kunna vara still och lugn och vänta på komando. Lite okoncentrerat har det även varit så det ska vi jobba mer med också. Men duktig är hon allt min lilla råtta, framför allt med tanke på att hon har en virrig matte som knappt vet vad hon gör :P


Lite lydnad

Tiden rann iväg och jag fick välja mellan promenad eller lydnad med hunden, det blev lydnad eftersom pappa ändå är ledig idag och då ger hundarna ordentligt med motion. Men det visade sig att lydnaden inte skulle kräva så mycket tid.

Vi började med att träna på att lägga sig när man sitter vid sidan (helst rakt också) och även att inte sätta sig upp själv när matte kommer tillbaka efter att ha lämnat. Vi har alltid haft lite problem med ligg, när man är en väldigt liten  hund varför ska man då tvingas trycka sig ännu mer ner mot marken? Segt har det gått ner och snabbt upp nästan direkt efter att man nuddad marken. Det här är inget som jag tagit tag i och tränat ordentligt eftersom jag inte haft så seriösa lydnadsambitioner och jag lämnar henne sittande i agilityn. Men idag var dagen då vi skulle börja träningen! Det var skrämmande lätt att få henne att lägga sig rakt, dock är det fortfarande segt men det löser vi med tiden. När jag kom tillbaka efter att ha lämnat henne så satte hon sig upp som vanligt men efter att jag lagt henne ner och gjort om utan belöning så tog det två gånger innan hon låg kvar. Och efter det så var problemet som bortblåst och hon låg kvar hur fint som helst. Jag valde att avsluta varje mini-platsliggning utan att någon gång sätta henne upp för att liksom få bort det lite och det funkade jätte bra.
När jag kände att vi hade kläm på detaljerna i platsen så bestämde jag mig för att vi skulle börja testa lite läggande under gång eftersom vi nu fått lite kläm på det här med ligg. Vi körde bara väldigt enkelt, vi gick och sen tog jag ner handen och sa ligg och när hon lagt sig fick hon en godis och jag gick vidare. Vi utvecklade det väl inte så mycket såhär det första passet utan i slutet så körde vi bara utan godis så hon la sig mer på komando och så fick jag henne att ligga rakt också något som hon inte gjorde i början. Väldigt långsamt är det hon lägger sig och ofta så kommer rumpan nån sekund efter också :P men när hon väl har lagt sig så ligger hon så fint :)
Nu hade vi tränat i kanske 15-20 minuter och då var en liten terrierhjärna som mest är van vid att få springa och köra agility väldigt trött. Segt gick det så jag valde att avsluta innan glädjen försvann. Hihi det här med lydnad var visst ett ganska så effektivt sätt att köra slut på lilla terriern :)


Back on track

Magen är som vanligt igen och löpet är slut, nu jävlar kör vi hårt! Tyvär så lär vi inte hinna träna någon agility inför helgen men vi hoppas på det bästa ändå :) Idag börjar jag jobba klockan två, det kan vissa tycka är skönt men det betyder att jag slutar klockan nio så hela dagen går ju åt. Suck. Vi ska i alla fall hinna med en lite längre promenad nu på morgonen sen tänkte jag lite smått börja med den där jävla lydnaden, först på listan står att lära Tindra lägga sig rakt bredvid mig inför platsen. Känns som om det kan vara bra att ha en hund som ligger ganska så rakt istället för rakt ut bredvid mig :P Men vi får väl se det finns ju viss charm i det med!

 
Vi hoppas att vinnarhalsbandet hjälper oss i helgen!

Lite bajsnytt

Imorse åkte jag iväg till Tumba veterinärpraktik och köpte sånt där foder som man ska ha när hunden är dålig i magen. Några timmar senare efter ett par små portioner så bajsar min lilla ängel hyffsat bra igen :) Nu hoppas vi bara att löpet, som är i slutklämmen, hinner sluta innan helgen då det är tävlingsdags!


Stackars älskling...

Stackars Tindra är fortfarande dålig i magen... Klockan 5 och klockan 9 vaknade jag av att hon gnällde och fick ta ut henne. Jag hoppas bara på att det är tillfälligt och går över... Hon är ju inte påverkad annars så det kanske bara var det att hon höll sig för länge när jag var borta eller nått. Men om hon inte är bättre imorgon så åker jag till veterinären och köper specialfoder och hoppas att det hjälper. Skruttan vi som ska tävla i helgen vi får väl se hur det blir med det huvudsaken är ju att hon blir frisk.


What?!

Min lilla skithund har blivit knäpp på riktigt, hon vägrar bajsa när nån annan än jag är ute med henne! Igår åkte jag hem till Steve på förmiddagen och det blev lite stressigt för mig så Steve tog ut Tindra. De var bara ute en kvart så jag tyckte inte det var så konstigt att hon inte hann bajsa. Men sen idag när jag kom hem efter jobbet vid fem så berättar mamma att Tindra vägrat bajsa under hela tiden som jag varit borta. När jag går in till henne på mitt rum så hittar jag en trevlig present, nämligen lite diarré :P Så jag springer ut med henne direkt (hann inte ta på mig jacka och det regnar... burr...) och när jag är ute med henne så skiter hon två gånger. Sen när jag kommer in och ska städa så hittar jag "vanligt" bajs också, hon har alltså inte varit dålig i magen utan har helt enkelt inte velat bajsa... Knäpp är en underdrift. Eh... Ja det kanske inte var någonting som någon egentligen var intresserad av men nu vet ni ändå ;)

En annan mindre rolig nyhet är att det förmodligen inte blir någon tävling i Frövi för min del :( Ingen kan köra mig och förmodligen kommer inte Tindra hinna sluta löpa. Men än är inte slaget förlorat så håll tummarna ;)


Lydnad

Herregud vad har jag gett mig in på? Jag och Lina kom överens om att starta lydnaden tillsammans i Forshaga om 10 veckor. Jag måste alltså träna in alla moment på 10 veckor, eller nästan alla en del kan vi lite på. Det är ju skillnad med Lina hon tävlar ju lydnad med sina andra hundar. Jag har aldrig gjort det! Men jag tror att jag ska försöka kidnappa Linda så ofta som möjligt och tvinga henne hjälpa oss :) Ingen har dött av en utmaning men va fan det här är nästan överdrivet.

RSS 2.0