Sista dagen

Då var det snart dags att ge sig iväg till sista kursdagen! Igår möttes jag och Johanna av nått trevligt när vi kom till Riksten, ingen var där! Av någon anledning så kände ingen av deltagarna för att komma så vi fick vänta en timme och sen åka hem, trevligt :P Idag vet vi dock att minst två stycken kommer och det känns ju bra att ha deltagre. Direkt efter kursen är slut sen så ska jag bara hoppa på bussen och åka iväg för att jobba till 21 i salem, ingen vila här inte :P

I veckan så har Tindra fått följa med två gånger, en gång så tränade min lillkusin med henne och dom var så söta ihop :) Han fixade lite hinderbanor i form av att Tindra fick sitta kvar på en stol tills han sa varsågod och så fick hon hoppa upp på en annan stol och hämta en godis. Sötisar :)
I onsdags så var Tindra också med och då så fick hon dels köra lite agility, kontaktfälten blir snyggare och snyggare, och sen så körde vi även lite lydnad. Det var kallt och blött i gräset men under linförigheten så satte hon sig ner ändå och hon la sig när vi körde läggande. Det sista vi gjorde var inkallning och då helt plötsligt så kunde hon inte sitta :P Men vi krångla och bråka lite sen gick det där också, dock tyckte hon väl inte riktigt om det. Allmänt kändes det faktiskt bra under lydnaden :)

Nu ska jag rusa iväg och hålla kurs!

Vilken tur!

Imorse så regnade det som sagt rätt så mycket men lagom tills det var dags för kurs så slutade det faktiskt! Kursen idag gick bra, vi delade in deltagarna i två grupper och varvade spår och agility/freestyle. Tiden gick mycket fortare idag också vilken var skönt, det är ju inte speciellt kul att stå med en grupp trötta deltagare och 1 timme kvar... När vi satt i bilen påväg hem så började det regna igen, lite tur hade vi allt!

Stort grattis till Sofie som fixa körkortet också!!! <3

Dags igen

Om en timme så är det dags att åka för att hålla i kursdag nummer två, ute i 3 timmar. När man öppnar dörren så möts man av denna vackra syn:Jag måste säga att jag ser fram emot dagen något fruktansvärt. NOT!

Första kursdagen

Nu under höstlovet (måndag till fredag) så håller jag och Johanna i en prova på kurs på riksten där jag brukade träna innan jag flytta till forshaga. Och såhär efter första dagen har jag lärt mig att 3 timmar är en väldigt lång tid att ha en kurs, hundarna och människorna blir trötta. Idag höll vi på med freestyle och agility och det gick bra, jag höll väl mest i agilitydelen eftersom freestyle inte riktigt är min grej. Väldigt duktiga deltagare dock så är det jobbigt och svårt att gå vidare när hundarna inte kan vara lösa (vilket många inte kan). Imorgon så är det dags för nosaktivering vi får hoppas att det går bra. Jag och Johanna hade lite delade meningar om spåret bara, hon tycker att man ska lägga ut apporter direkt i första spåret men jag tycker väl att man börjar med sånt när hunden vet att den ska spåra... Aja det löser sig nog, det får ju till sist vara upp till matten att bestämma.

För övrigt så åker jag förmodligen tillbaka till forshaga på fredag, egentligen skulle jag vilja åka nu vill inte vara kvar här men man måste ju ha kursen klart först...

ny design

Ny design, vad tycks?

Första viltspåret

Idag testade jag och Tindra på viltspår för första gången, och det var jätte kul och gick bra! Det var ett kort spår på ca 30 meter som låg kanske 30 min bara. Men det passade perfekt eftersom det var färst så Tindra fick verkligen lukta och känna var det var för något. Spåret tog hon jätte bra, två avbrott när hon blev skrämd för en och en blomma (mesigt, jag vet) men hon skaka av sig det snabbt och fortsatte spåra lika bra. När vi kom fram till klöven så visste Tindra inte riktigt vad hon skulle göra men jag peppade henne och lekte med klöven så det klickade snart och hon älska klöven istället. Hon fick bära den och tugga lite på den innan jag tog den ifrån henne, trots hennes protester :P

Det här är definitivt någonting som vi kommer fortsätta med, senare så är även tanken att taxen ska få komma upp och spåra lite :)

Glöm inte...

... Att kika in här då och då för att vara först när det öppnar :) Haha som om jag inte kommer skrika ut till hela världen när det går att handla :P

Heldag

Största delen av dagen idag har spenderats nere i hundstallet där det har både tränats och umgåtts :) Jag går bara till lunch på måndagar och efter lunchen så bar det direkt ner till stallet för att fixa lite inför hösthoppet på fredag, det blev även lite agility som gick hur bra som  helst med en övertaggad hund :) Sen blev det lite prat med Malin och Lina och rätt var det var så var det snart dags för agilityträningen som är klockan 18. Utan middag finns det en risk att jag svimmar så jag och Lina begav oss till VP där vi köpte varsin pizza som vi åt i stallet, mums! Sen var det alltså dags för riktig agilityträning...

Det var några ettor på skolan som höll i träningen och jag pratade lite med dom om att vi kanske kunde köra en bana eftersom många vill träna på det inför tävlingen på fredag. Tydligen var det inte riktigt så de hade planerat men efter mycket om och men fick jag och övriga treor våran vilja igenom :)
Vi byggde upp en lite halvsvår klass ett bana och jag och Tindra var först ut... Eftersom jag inte hunnit hem nått innan träningen så hade jag fel skor vilket ledde till att jag inte riktigt kunde ge allt men Tindra jobba på bra ändå :) Mycket slarvfel från min sida men jag blev ändå nöjd. Senare körde vi samma bana baklänges och då var det ännu fler fel från min sida men Tindra skötte sig i alla fall :)
Linda bad mig sen köra Elsa, av någon anledning fick hon för sig att jag skulle klara det fråga mig inte varför. Men efter att ha fått berätta lite för den söta lilla aussie flickan i starten att hon faktiskt fick lyssna även på mig så bar det av... Och ojoj vilken skillnad det är i fart på en stor snabb hund och en liten snabb hund, jag hann inte med alls :P Men Elsa skötte sig jätte bra tycker jag och kunde lyssna på mig även fast jag i vanliga fall bara är en godismaskin :P Och vilken härlig hund hon är! En riktig stjärna så nu blir det pisk på Linda om det inte blir mer agility... Och den prickiga damen har såklart också fått iväg mig på aussie tankar igen... Men man får inte stirra sig blind, jag vet ju att det egentligen inte är tid för en aussie nu. Men nån gång...

Dags nu...

1 vecka och 3 dagar sen jag skrev. Se där! Undra vad jag har haft för mig? Kommer väl inte riktigt ihåg allt men drar igenom det viktigaste:

* Varit hos veterinären med Tindra där dom kom fram till att hon förmodligen hade haft nått som var fast i halsen men nu försvunnit. Eftersom hon hade visat vissa symtom som kunde vara noskvalster så behandlas hon för det. Trevligt.
* Företaget har blivit regestrerat för moms och f-skatt och så har vi öppnat bankkonto så nu är det bara att tuta och köra!
* Mamma och pappa var uppe förra helgen och fixade i lägenheten, helt underbart!
* Jag kom med på lydnadstävlingen i forshaga men vet inte om jag starta...

Ja, nått mer kommer jag inte på just nu. Vi får väl hoppas att det blir massa raporter om företaget nu så småningom :)


RSS 2.0