Det lilla underverket

FÖRLÅT!!!! Jag skämms, 6 dagar sen vi hämtade lilleman och jag har inte uppdaterat bloggen... Men nu ska jag försöka berätta lite kort om de senaste dagarna.
Först och främst så kan det verka att det gick lite fort i svängarna när det plötsligt blev lille Hektor fast jag var helt inställd på valpen ur I-kullen men det var så att Maria sa att den ljudkänsligheten som Hektor visat och som var anledning till att jag inte tog honom från början verkade ha "gått över" men vi skulle avvakta lite till för att vara säkra. Då vågade jag inte skriva ut nåt i bloggen eller berätta nåt ifall det inte skulle gå vägen. Men så fort det var bestämt så skrev jag direkt om det i bloggen så det verkade kanske lite hoppigt. Men, men det var Hektor som var den mest intressanta valpen från början eftersom jag verkligen gillar hans släkt så det var ett enkelt val nu när han utvecklades så bra :-)

I lördags så var vi och hämtade lilleman hos kennel Tanspots utanför Göteborg, först gick vi en promenad med Maria och Hektor, pappa Benny, mamma Whisper, morbror Bryn och kusin Ester tror jag att det var. Jätte lyxigt att få träffa så många släktingar och framför allt jätte kul att alla är sånna trevliga hundar! Efter promenaden så satte vi oss och fikade, pratade och skrev lite papper såklart. En annan lyxig sak var att jag fick köpa en valp som är DNA-testad för PLL, tyvär så är Hektor bärare men han kan fortfarande gå i avel med en fri testad tik om det skulle bli aktuellt i framtiden. Efter fika, prat och pappersskrivning så var det dags att åka hem med vårt lilla nytillskott. Tindra och Frodo satt i bilen men de fick inte hälsa på lilleman förens vi rastade i Skara men då gick mötet jätte bra. När vi senare kom hem så gick det jätte bra med hundarna där med, mycket bättre än väntat!

Hektor är en jätte tuff liten kille som bara blir lite osäker i nya miljöer, men det är något som vi ska lägga mycket energi på att träna bort! Nu ska jag ha lite valpmys och orkar inte skriva mer men jag bjuder på ett bildregn!
HektorLille Hektor har till min stora lycka utvecklats jätte bra och är nu inte ett dugg ljudkänslig utan jätte tuff och har precis det temperamentet som vi önskade, så nu är det bestämt att han är vår!!! Förmodligen hämtar vi honom nästa helg!! :D

Valpen 4 veckor!

Våran lilla mörka skönhet har hunnit bli 4 veckor och han blir bara sötare och sötare :)


Bild från http://tanspots.se


Ingen Hektor

Nu har jag, Palmis och uppfödaren kommit fram till hur det ska bli med valpplanerna och det är bestämt att det inte blir hanen ur H-kullen som jag hann döpa till Hektor. Istället så håller vi tummarna för den lovande valpen ur I-kullen. Vad han ska heta vet jag inte än men jag har ju min långa förslagslista :)
Det är såklart jätte tråkigt att det inte blev lille Hektor men det är samtidigt helt rätt eftersom han faktiskt inte verkade passa oss så bra. Det skulle bli så fel ifall vi fick hem en liten fegis.

Så nu håller vi tummarna hårt för den här mörka skönheten :)


Bild från http://tanspots.se

RSS 2.0