Hej då 2010!

Helt sjukt att det bara är några få dagar kvar av 2010. Mycket har hänt under året och jag tänkte göra en kort summering.

Januari
Eftersom höstterminen sträcker sig in i januari så började vi med att skriva två tentor. Malin hade snällt nog valt att ha sin 20 års fest helgen efter vi skrivit våra tentor så där kunde vi slappna av och festa loss ordentligt! En trevlig kväll och rolig fest med många kära återseenden av forshagafolk!

Februari
Vi kämpade på med våra nya kurser och så firade vi alla hjärtans dag och vår 1års dag också <3 Vi hade inte mycket pengar så vi åt fin middag hemma men vad gör det när man är kär :-)

Mars
Den 13 mars så var vi iväg på våran första utställning med Hektor. Han tyckte det var väldigt läskigt och skällde mest hela tiden :-P Vi fick fin kritik vad det gäller hans utseende men ringträna behövde vi tydligen göra tyckte domaren.
Den 20 mars så var det äntligen dags för något som jag, Madde och Sandra hade planerat länge; våran 20 års fest i forshaga! Det blev en underbar helg och en rolig fest så länge som den varade.
Veckan efter så var jag på arbetsintervju på Ica och dessutom så skrev vi två tentor varav den ena på min födelsedag :-P
Den 30 mars så var Palm och hans mamma in till veterinären med Frodo där han röntgades och det konstaterades att han hade förkalkningar vid ryggkotorna.

April
Under april så började Frodo gå på rehab och jag började jobba på Ica. Palmis fick även sitt jobb :-)

Maj
Maj var ingen rolig månad. Trots allt annat som hände så var det den månaden som Frodo fick somna in. Den 18 maj så åkte vi till strömsholm med honom och även om vi visste vad som väntade så gjorde det så fruktansvärt ont. Utöver min egen sorg så kände jag mig så maktlös av att se min underbara Palmis så förstörd och ledsen och inte kunna göra något för att hjälpa honom. Vetskapen om att vi gjorde rätt och det som var bäst för Frodo gjorde ändå att vi kunde fortsätta. Och stöttande ord framför allt ifrån Sofie och Johanna som varit med om samma sak hjälpte så otroligt mycket, tack för att ni finns <3

Juni
I början av juni så skrev vi våra sista tentor för terminen och sen blev det sommarlov. Vi firade genom att köpa balkonglådor där vi planterade jordgubbar och smultorn. Annars så jobbade vi mest även om jag var i Tullinge två gånger för diverse festligheter.

Juli
I juli så fortsatte vi att jobba mest men vi åkte också till Tullinge och överraskade min pappa när han fyllde år. Och den sista juli så hade Palmis 20 års fest dit diverse underbara forshagamänniskor kom. Det var en trevlig fest med knivskarp underhållning ;-)  (hihi vad jag är rolig!)

Augusti
I början av augusti så fyllde Palmis år och det firade vi med att jobba båda två :-) Vi fortsatte att jobba en del under augusti men den 28 så var vi iväg på Hektors andra utställning och första officiella. Det gick bra och Hektor fick fin kritik för allt utom sin fula svans :-P
Den 30 så startade skolan upp igen.

September
Vi jobbade på i dom nya kurserna och varvade med lite jobb. Den mellan den 9 och 12 så var vi på gotland för att gå på min kusins underbara bröllop, en helg att minnas! Annars så var det plugg och jobb som tog upp vår tid.

Oktober
Vi började oktober med 20 års fest för Johanna hemma hos hennes föräldrar. En väldigt trevlig helg och jag drömmer fortfarande heta matdrömmar och getosten som serverades. Min mamma fyllde år och hon lyckades tajma bra med att fylla torsdagen innan Hektors MH som var i botkyrka så vi kunde slå två flugor i en smäll och både fira mamma och testa Hektor. Hektor gjorde ett fint MH med 2:a på skott. En 5:a på passiviteten var kanske inte det bästa men har man en matte som inte lär en att man inte alltid behöver vara överaktiv så är det inte lätt :-) Vi avslutade oktober med att skriva två tentor.

November
I november så blev det mycket plugg. Men vi hann också med att vakta Palms fasters bondgård, åka på utställning i göteborg och träffa Malin och Bella, få besök av mina föräldrar, vara hundvakt och hälsa på en border terrier kennel.

December
December är inte riktigt slut men det som vi mest gjort är att plugga och sen jobba lite också. Den 21 skrev vi tenta och sen blev det julfirande i Tullinge och Västerås. Nu så blir det lite mer plugg under tiden som vi väntar in nyårsafton då jag ska roa mig med att jobba :-)


För att sammanfatta året så har mycket hänt, både roligt och tråkigt, men det bästa är att jag fått dela nästan allt jag upplevt med mina fina sambo. Jag hoppas vi får uppleva ännu mer saker tillsammans under 2011!

Julen

Det blev en riktigt bra jul i år. Jag åkte i förväg till Tulling direkt efter tentan den 21 eftersom Palmis ändå skulle jobba. Själva julfirandet började den 23 med julbrunch tillsammans med min syster och hennes fästman eftersom dom inte skulle vara med på själva julafton. Vi delade ut lite julklappar och jag och Palm fick super snygga små vattenglas till vår kosta boda samling. Under dagen så passade jag och min syster även på att julbaka lite chokladtryffel och ischoklad! På kvällen så kom äntligen Palm också och joina oss.
På morgonen den 24 så hade Palmis fått en julklapp i fotändan som jag alltid fick när jag var liten. I paketet så låg det en jaktfilm som Palm och Tindra kollade på under tiden som jag sprang runt och stressade för att göra mig vacker.Klockan 13 så gick vi över till mormor där vi lagade iordning maten, ställde iordning bord och stolar och dukade. Sen så blev det massor av god julmat och som vanligt blev jag väldigt besviken när jag blev mätt eftersom jag inte hade plats att smaka på allt. Kalle Anka var det väl ingen som såg så mycket av kanske att mina kusiner såg lite men ingen var så jätte intresserad. Vi åt istället. Sen så kom tomten och delade ut lite julklappar också. Det blev lite senare än tänkt hos mormor men det gjorde inte så mycket. Visst vi var lite trötta senare när vi skulle dela ut julklapparna hemma till familjen men det är ju inte presenterna som är huvudsaken :-) Jag fick massor fint av mina föräldrar, min ena bror (den andra ska ge mig nåt från USA!) och såklart min Palm. En helt underbar julafton, den bästa någonsin tror jag!

På juldagen så gick vi upp och packade ihop innan vi sa hej då och begav oss iväg mot Västerås, ett litet stopp på Ica Maxi och handla köttbullar bara :-) Väl framme i Västerås så lämnade vi packning och hundar hos Rickards pappa och sen så åkte vi hem till hans mamma för att fira med lite släktingar. Tro det eller ej men det bjöds på god mat den här dagen med och jag åt mig mätt och orkade inte pröva allt. Sen så skulle Palmis iväg och köpa lite mjölk och det var ju typiskt för han missa tomten! Fler klappar delades ut och både jag och Rickard fick mycket fint :-)
När firandet började närma sig sitt slut så begav vi oss hem till svärfar och delade ut lite klappar till :-P Sen så kunde vi sjunka ner i soffan och mysa lite med lillebror och titta på en film innan vi gick och la oss och så var den julen slut :-)

Hoppas ni andra har haft det lika bra som oss!

Frågor för den som är intresserad

Jag skriver tenta på tisdag därav dåligt bloggande. Kan säga att vi spänt väntar på ett samtal ifrån uppfödaren om det syntes några valpar på ultaljudet. Annars är det mest plugg och förberedelser inför julen som vi sysslar med. Men jag hittade en lista hos min syster som jag tänkte ta mig tid att göra. Det kanske inte är nån som är så intresserad men det skiter jag i.1. Hur gammal är du om fem år?
25 år
2. Vem var den sista du träffade? Palmis
3. Hur lång är du? 161 cm
4. Vilken var den senaste film du sett? Trollkarlens lärling
5. Vem ringde du senast? Palmis
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Vad bra :) glöm inte ringa uppfödaren när du slutat :) älskar dig <3" till Palmis såklart
7. Vad är dagens planer? Aktivera hundarna, plugga, städa sen hoppas jag på mys framför en film ikväll
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på vad jag ska göra men jag skickar mer sms
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta
10. När såg du senast din mamma? Den 21 november

11. Vilken ögonfärg har du? Blåa
12. När vaknade du idag? Strax efter 11
13. Har du någon gång hittat en katt? Eh.. Nej?
14. Vilken är din favoritplats? Jag älskar att vara hemma
15. Vilken plats föredrar du minst? Nattbussen, även om det är länge sen jag åkte sist
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Förhoppningsvis i ett hus med Palm och två små barn och tre små hundar och en agilityplan på tomten
17. Vad skrämde dig som barn? Jag var rädd för mycket, bland annat stora hundar, att gå vilse och försvinna eller att bli bortrövad
18. Vem fick dig att skratta senast? Tindra och Hektor i morse när dom busa i sängen
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Jag äger inga i alla fall
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Utan
22. Hur många kuddar har du i sängen? 4
23. Hur många landskap har du bott i? Jag har googlat för att kunna se vilka olika landskap som finns (obildad) men det är ju ingen som pratar om olika landskap längre man pratar bara om län! Jag har bott i Stockholms län, Värmlands län och nu i Västmanlands län.
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Ja men det var för länge sen
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor
26. Är du social? Ibland
27. Vilken är din favoritglass? Ben & Jerry Phish food
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Betala tillbaka mitt studielån och sedan spara
29. Tycker du om kinamat? Nej, jag älskar kinamat!
30. Tycker du om kaffe? Ibland

31. Vad dricker du till frukost? Jucie
32. Sover du på någon särskild sida? Ja
33. Kan du spela poker? Inte bra
34. Tycker du om att mysa? Ja det klart
35. Är du en beroendemänniska? I alla fall en light beroendemänniska
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja
37. Vill du ha barn? Ja
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska men jag är mycket bättre på att läsa och förstå än att prata. Men det beror väl på att jag läser och lyssnar mer på engelska än jag pratar.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja två gånger
40. Föredrar du havet eller en pool? Jag badar endast om jag måste på grund av värme eller annat. Havet känns väl mysigare då. Jag gillar inte klor.

41. Vad spenderar du helst pengar på? Mat. Sorgligt kanske men jag älskar god mat, både att köpa på Ica och att äta ute.
42. Äger du dyra smycken? Jag vet inte hur dyra dom är men jag antar att dom kostar en del.
43. Har du någon gång testat narkotika? Nej
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Jucie
45. Vem är den roligaste människan du känner? Hmm... Jag känner många roliga människor!
46. Välj ett ärr på din kropp? Ögonbrynet, jag hoppade i soffan och ramlade in i ett bord när jag var 6 år. Första ambulansturen blev det då.
47. Vad har du för ringsignal? Nån som ringer
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Jag har inga men mamma och pappa kanske har sparat nåt
49. Flirtar du mycket? Bara med Palmis
50. Vart togs din profilbild för din blogg? I Köping. Fast jag har inte tagit den, jag har snott den från google.

51. Kan du byta olja på bilen? Jag har kunnat i alla fall.
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej, det vore konstigt eftersom jag inte har körkort
53. Vilken var den senaste bok du läste? "Att skapa upplevelser, från OK till WOW" kurslitteratur...
54. Läser du dagstidningen? Nej
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej
56. Dansar du i bilen? Det har hänt...
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Mix Megapol
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? "Skicka in exjobb!" för att jag skulle göra just det igår
59. När var du i kyrkan senast? När Patrik döptes


Sådär. Om det är någon som tycker det här var intressant så gör listan du också!


RSS 2.0