Mystiska blodspår

Vad har hänt här?


På hallgolvet...


På listen till sovrummet...


Ett språng?


Landningen...


Rödspräckliga lakan som är så snyggt...


Anledningen:


Husse skulle testa den nya kloklipparen och var visst lite ivrig. Om det faktum att han inte jagat på länge och därför törstar efter blod spelade in är än så länge oklart.

Angående Border Terrier så är det två kennlar som ligger i topp hos oss just nu och båda ska ha parning i December, egentligen lite sent men en bra valp är värd att vänta på :-) Båda kennlarna har vi blivit rekomenderade av jaktfolk så det ska vara ordentliga hundar, Kennel Ottercap och Smedbackens Kennel är dom två vi är sugna på. Jätte spännande är det så vi får se vad det blir för smått :-)

Valpkurs

Även om det är tomt här hemma så går livet vidare. Vi vet att Frodo har det bra nu och det är huvudsaken. Vi har även börjat titta lite smått på kennel inför framtiden, förmodligen så blir det en border terrier till hösten.

Igår så var vi iväg på valpkurs med lillskiten. Han får mycket beröm och är så duktig på själva övningarna men däremot så är han ett monster med andra hundar. Skäller och gör utfall och attackerar! Det är så svårt eftersom enda sättet att träna är just genom att vara med andra hundar och eftersom vi inte känner någon här med hund så blir träningen väldigt begränsad. Visst vi träffar andra hundar på promenaderna men dom går ju bara förbi och det hjälper inte så mycket. Vi ska i alla fall försöka att åka ut så mycket som möjligt på allmänträningarna som dom har ute på klubben men det är också lite klurigt eftersom vi jobbar en del. I sommar blir det förhoppningsvis en hel del träning på agilitytävlingar med. Egentligen så vore det bästa att släppa ihop Hektor med andra hundar och låta dem lösa det själva, så gjorde vi med Hektor och Ines och nu är dom bästisar! Men det är ju inte så många som vill släppa sin hund med en elak liten skit tyvär och det är ju fullt förståligt. Gud vad jag önskar att jag vore i forshaga nu med hundar i överflöd! Men, men förhoppningsvis så lyckas jag få bort det ändå det blir bara lite klurigare.

Vila i frid Frodo

Nu har Frodo inte ont längre. Igår var vi in till veterinären och utvärderade hur vi skulle gå vidare. Vi hade kunnat fortsatta och bygga upp hans muskler men hans dåliga rygg skulle aldrig försvinna. Risken för diskbrott och förlamning med var väldigt stor. Visst när veterinären sa att vi kunde åka hem och tänka och ta besultet senare så var det väldigt lockade, att ha Frodo med oss tillbaka och få en vecka till. Men det skulle inte tjäna något till. För hans del skulle det vara en vecka till av smärta och för oss så skulle det bara vara att skjuta upp det hemska. Vi bestämde oss för att ta bort honom.
Vi fick gå in i en separat ingång till ett litet väntrum. Känslan när man går in och vet att Frodo aldrig mer kommer få vara ute och gå på gräs och nosa igen är så overklig och hemsk så det inte går att beskriva. Väl där inne så fick Palm skriva på papper och sen så fick Frodo lugnande. Efteråt när vi har pratat så har vi kommit fram till att vi båda tänkte samma sak när han blev tröttare och tröttare, "det är inte för sent, vi kan fortfarande säga att vi ångrar oss och ta honom med oss hem igen" men vi visste att det inte skulle göra någon skillnad. Bara skjuta upp det oundvikliga.
Vi satt i en evighet inne i det lilla rummet. Vi grät och grät. Till slut kom veterinären in för att spruta in vad det nu är som tog död på honom. Det gick så fort. Plötsligt så andades han inte längre och veterinären lyssnade på hjärtat och sa att han var borta. En timme tidigare hade han nosat runt på gräset utanför och nu var han plötsligt borta. Vi klappade, kramade, pussade och sa hej då. Sen så lämnade vi honom där i det rummet och det var sista gången vi såg honom.
Vi åkte hem och efter ett tag i bilen så blev det bättre. Det kändes bra för vi vet ju att vi gjorde rätt. Vi åt pizza och kollade på tv och pratade om det ena och det andra och allt kändes bra. Sen gick jag in i sovrummet och såg hans säng, skålar och hans rosa nalle. Då brast det igen. Tänk att jag aldrig mer ska få se honom ligga där i sängen och rulla över till rygg och klia sig. Han kommer aldrig mer komma fram med sina rosa nalle för att försöka få oss att leka med honom. Det är så fruktansvärt tomt här utan honom. Han var ju en stor del av våran familj vad ska vi göra nu?
Men huvudsaken är att Frodo inte behöver lida något mer. Visst nu är det vi som har ont men vi får lära oss leva med det. Frodo får vara uppe i sin himmel och jaga, simma, leka med pipbollar och allt annat som han älskar helt utan att ha ont. Och vi får helt enkelt vara tålmodiga tills den dagen vi får träffa honom igen.

Vila i frid Frodo, världens bästa <3<3<3<3<3<3<3

Valp eller varg?

Hektor är instängd i sovrummet så Frodo ska få vara ute lite och han sitter och ylar, och då menar jag verkligen ylar! Men varje gång jag sätter igång inspelning på mobilen så slutar han, såklart.

Helgen

Palmis jobbade både lördag och söndag så vi passade på att sova över i Västerås i helgen. Hemma hos Palmis pappa, Kadi och såklart lillebror Patrik som vi har myst massor med. Det är farligt att umgås med en sån snäll liten kille, flera timmar hade jag honom i famnen och han protestera inte det minsta utan började bara gnälla lite grann på slutet när han var hungrig. Ja herregud det är inte lite sugen man blir...

Idag så jobbar Palmis också och som om inte det var nog så åkte han skit tidigt för att lämna in bilen innan också. Jag minns inte riktigt men jag tror han bad mig dammsuga eller nåt innan han åkte men förmodligen var det en dröm. Jag sitter här och dricker cola och rullar tummarna istället ;-)

En liten film

Idag så var vi ute och tränade agility och Palmis fick filma mig och Hektor lite då. Resultatet ses nedan, jag förstår mig inte riktigt på hur man lyckas redigera och ändå behålla formatet så alla klippen är tillsammans och det syns också att vi måste träna på "loss" :-P Men men titta och njut ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=95IpHlKjIrE&feature=player_embedded

Nej, jag vet inte heller hur man lägger upp filmen så den syns i bloggen så ni får gå in via länken ;-P

Ooops...

Fick just veta att det tydligen är senast imorgon som deklarationen ska vara inne! Som tur är så kan man tydligen lämna in den på skattekontor och lilla Köping har ett så det blir besök imorgon! :-P

RSS 2.0