Brrr...

Det där med att överlåta eldandet till Palm gav jag ganska så fort upp. Det tog inte lång tid efter att elden brunnit ut tills att det blev kallt och då startade projektet att försöka få igång elden igen. Efter mycket kämpande med papper och flisor så lyckades jag få en brasa till slut. Nu gäller det bara att den inte brinner ut igen...

Det där med att gå långpromenad med tre hundar gav jag också upp eftersom det är snorhalt ute och jag gillar inte att ramla. Istället så gick jag två promenader och delade upp det hela. När jag var ute med Tindra och Hektor så lyckades jag gå vilse i villaområdet (det ser likadant ut överallt!) men blev räddad av eniro på Iphonen, i det ögonblicket så var jag väldigt tacksam över att ha fått den eftersom jag var både kall och hungrig och inte alls på humör för att halka runt utomhus.

Annars så har jag spenderat dagen med att plugga på diverse saker, det finns så mycket att göra att jag blir helt förvirrad och det känns som att jag inte får nåt gjort men jag hoppas att jag gjort något vettigt i alla fall. Dagen är dock inte slut än, en uppgift till innan jag kan ta kväll.

Bra start på dagen...

Vi sov som sagt i Palms pappa och Kadis hus inatt och nu på morgonen så fixade Palm iordning brasor så jag skulle få det varmt under dagen. När jag gick upp så var det bara lite glöd kvar så jag la i lite mer ved och tänkte att det skulle fortsätta brinna bra. Efter att jag gett hundarna frukost och släppt ut dom två huliganerna på tomten så gick plötsligt brandalarmet igång! Jag blev såklart livrädd och tänkte att nu bränner jag ner huset. Tindra blev knäpp hon med och började yla :-P När jag sprang ut till kaminen så såg jag att det bara var massor rök, elden var kvar i kaminen. När jag ställde mig på en stol vid alarmet och tänkte ta ner det så slutade det såklart pipa direkt. Jag vet inte hur men på nåt sätt så lyckades jag få det att bli väldigt rökigt så nu överlåter jag eldandet till Palm istället.

Men jag fick mig i alla fall en uppiggande start på dagen! Nu ska jag ta och dyka ner i skolböckerna lite innan jag tar paus och testar hur det går att gå långpromenad med tre hundar varav två hela tiden vill leka, spännande!

Hundvakt

Palm pappa, hans fru och lillebror är nu påväg till Estland där dom ska vara i cirka en vecka. Till Hektors stora lycka så ska vi under den tiden vara hundvakt till hans bästis Ines! Just nu så befinner vi oss i deras hus där vi ska sova inatt, det är jätte smidigt eftersom dom har staket runt tomten och alltså så kan Hektor och Ines vara ute och leka hela dagen, och det är dom också. Palmis är iväg för att hämta två rådjur och två dovhjortar så vi har lite att göra ikväll också...Här försökte jag ladda upp fler bilder men det gick inge vidare. Jaja dom blev inte så bra ändå, jag har en bra kamera men vet inte hur man använder den så bilderna blir bara suddiga...

Bra helg

I fredags så kom mina päron till Köping. Jag hade pluggat och städat under dagen men hann inte riktigt klart såklart så lite dammråttor fick dom stå ut med. Vi skulle bjuda på middag men ändå så blev det pappa som fick stå vid spisen, han är helt enkelt bättre på att laga mat :-P Det blev god mat och prat på kvällen och sen gick mamma och pappa till sitt hotell och vi gick och la oss för att sova sista natten i våran säng. På lördagen så åkte Palmis till jobbet och jag och pappa tog en promenad med hundarna innan vi också åkte in till Västerås. Började med en god lunch och sen tittade vi lite i affärer, jag hittade inget men mamma och pappa hittade lite presenter och julklappar. Sen så åkte vi ut till Outdoorexperten strax innan dom skulle stänga för att hälsa på Palmis och väl därinne så hittade jag en mössa som jag lyckades få för ett bra pris av det snygga butiksbiträdet ;-)
Efter att Palmis hade slutat så begav vi oss ut till hans pappa där vi hämtade dubbelsängen som dom hade i sitt gästrum och så körde vi hem den till Köping. Vi (Palm och Pappa) bar först upp dubbelsängen och sen ner med vår gamla säng som vi körde tillbaka till Västerås och ställde in i gästrummet. Efter sängflyttandet så blev vi bjudna på god middag hemma hos Palms mamma och hennes sambo, trevligt värre!
Idag så åt vi hotellfrukost med mamma och pappa på deras hotell innan Palm åkte iväg till jobbet och mamma och pappa åkte hem till tullinge. När jag blev ensam så roade jag mig med att baka bröd, helt okej gott blev det! :-)

Inte så snygga kanske :-P
När Palmis kom hem så latade vi oss och köpte pizza och kebab till middag som vi åt framför filmen "En julsaga", mysigt med lite julstämning. Nu tittar Palmis på Beck och jag kollar runt på datan. För att sammanfatta, bra helg det här med!

Västkust specialen

Lördagen den 13 novemver klockan 4 på morgonen så började vi åka mot Väröbacka där Lancashire Heeler klubben arrangerade inofficiell utställning. Mest synd var det såklart om Palm som inte skulle ställa någon hund men som var tvungen att köra. Jag sov en hel del på resan ner... Utställningen var inne i Hektors uppfödare Marias ridhus på hennes gård. Det var jätte roligt att få komma och hälsa på nästan ett år efter vi var där och hämtade Hektor! Att vara inne i ridhus var väl inga större konstigheter tyckte Hektor, han var mest intresserad av alla hundar och människor. När det var våran tur att gå in i ringen så skötte sig Hektor jätte fint tycker jag :-) Liiite läskigt att stå på ett bord och samtidigt bli klämd på av en dam med kalla händer. Det blev ett första pris och sedan en andra plats med HP i klassen, jätte fin kritik med bara posetiva saker också.
När det var dags för BIS:et så hade Maria så många hundar med så jag fick äran att ställa snyggingen Pondus, en jätte härlig hund. Och därmed så fick jag testa på hur det känns att komma trea i BIS:et, väldigt bra kan jag säga ;-) Tvåa kom Hektors kusin Ester och vann gjorde Hektors snygga pappa Benny! På fjärde plats kom en hund ifrån en annan kennel och på femte plats (reserv?) så kom Marias Jansson. Alltså ägde Maria fyra av fem hundar som placerade sig i BIS:et, det är inte lite stolt man är över sin uppfödare.
Efter BIS:et så var det dags för uppfödargruppen där Hektor tillsammans med pappa Benny, kusin Ester och en till hund ingick. Det blev vinst för Maria där också! Lyckad utställning med andra ord!Efter utställningen så åkte vi hem till Malin där det blev super god middag och vi fick även sällskap av Bella, väldigt trevligt! Massa snack blev det efter maten såklart, helt sjukt att det är typ 1,5 år sen vi tog studenten men ändå så känns det precis som förut när man pratar <3 När klocken blev mycket så begav sig Bella hem och vi gick och la oss och fick äntligen sova ordentligt. Dagen efter så åkte vi ut till Malin på djurskyddet och hälsade på lite innan vi styrde hem mot Köping igen. För att sammanfatta det hela, toppen helg!  

Leka bonde

Mellan torsdag och lördag förra veckan så var jag och Palm på hans fasters gård och lekte bonde. Det var jätte mysigt med alla djuren, hon har kor, en häst och massor katter. Tindra och Hektor var självklart med och de trivdes utmärkt. På fredagen så var det två gubbar och fixade med skorstenen vilket gjorde att vi spenderade nästan hela dagen utomhus för att inte vara ivägen. Promenad och träning och så avslutade vi med viltspår :-) Lite bilder passade jag på att ta.

Hektor ute på åkern, Palms fasters hus i bakgrunden.


Bita i rumpan? :-PHelt underbart har vi i alla fall haft det, inte så konstigt med sån här omgivning ;-)RSS 2.0