Nya kläder

Har gått över till Rickards garderob nu när det gäller slappkläder. Alla mina tröjor är numera för korta...Julklappar

Håller på att packa upp från alla julfiranden. En viss liten ofödd fick väldigt många klappar...Status just nu

Idag var jag iväg med mamma och agge och shoppade på bland annat IKEA. Det var lite kämpigt men gick bra. Nu har jag dock klappat ihop och ligger med kuddar mellan benen och vetekudde för att försöka dämpa den värsta värken i höft och rygg...Barnmorskebesök

Imorse så var jag hos barnmorskan, egentligen så skulle Rickard också vara med men när vi kom hem ifrån att ha handlat julklappar igår så upptäckte vi en tidigt julklapp till oss: punktering på ena framdäcket. Så Rickard var iväg och köpte däck istället eftersom jag kände att det var viktigare att han har ordentliga däck när han kör så mycket än att han skulle hålla mig sällskap när det ändå bara var ett "litet" besök.
Hur som helst så gick det bra hos barnmorskan och Plutten mådde bra. Han blev lite sur när hon skulle mäta livmodern och höll på och klämde på magen så hon fick sig ett par sparkar :-) Mitt järnvärde hade bara gått upp pyttelite så nu ska jag börja äta två järntabletter om dagen, vi får se hur kul det blir för magen. Dock hade jag gått upp destu mer, 3 kg på 4 veckor... Och man "ska" gå upp ca 1/2 kg i veckan, det blir att försöka minska på det onyttiga nu framöver. Eller, det blir nog först efter jul. Jag fick även bekräftat det som jag trott att jag har börjat få foglossning, jippie! Det är väl bara att fortsätta försöka ta det lugnt och sen längre fram så finns det både stödbälten och sjukgymnaster att ta hjälp av. Synd bara att jag har tre hundar som inte tycker att det här med att ta det lugnt är så kul, tur att man kan hitta på aktivering inomhus ;-)

Arbetsförmedlingen

Var som sagt in till arbetsförmedlingen i måndags för att prata lite om min situation och som tur var så hade jag en jätte bra handläggare som lyssnade och höll med mig om det jag sa. Så nu är planen som så att från och med den 17 januari så kommer jag börja gå hemma med föräldrapenning och fram tills dess så ska jag göra upp en plan på hur jag ska få jobb efter föräldraledigheten och fila på mitt cv och lite så. Alltså behöver jag inte hålla på att söka jobb nåt mer och jag behöver inte heller hitta någon praktik utan jag kommer vara hemma och planera vilket känns super skönt! Eftersom jag redan nu börjar få ont i kroppen och eftersom jag mått så dåligt av pressen från arbetsförmedlingen så kom jag och Rickard fram till att det bästa var att jag skulle börja gå hemma i januari även om det kommer "slösa" föräldradagar. Vi planerar dock att spara in dom dagarna efter Plutten så vi kommer att klara oss bra ändå :-)
När jag gick ifrån arbetsförmedlingen i måndags så kändes det som att jag kunde andas igen för första gången på typ evigheter. Det är sååå skönt att allt fixat sig så bra nu!

Vecka 28

Idag går vi in i vecka 28 och den tredje trimestern, alltså sista tredjedelen av graviditeten. Igår så var det exakt tre månader till BF, känns jätte långt dit men samtidigt så har tiden gått så fort! För att fira så började jag läcka bröstmjölk :-P Fräscht!
Det börjar kännas mer och mer nu i kroppen. Det värker i höfter, rygg och fötter. Och nu ska det dessutom vara en stor tillväxtperiod mellan vecka 28-32 så det lär ju inte bli bättre direkt. Men jag försöker fokusera på annat, jag läser på om förlossningen och framför allt smärtlindring :-P Som det känns nu så längtar jag bara och ser fram emot förlossningen eftersom hur ont det än kommer göra så kommer vi ju få våran lilla plutt då. Men man vet aldrig det är ju mycket möjligt att jag hinner få panik innan det är dags ändå :-P
Vad det gäller arbetsförmedlingen så fick jag inte vara med på utbildningen som jag ville eftersom dom tyckte att jag redan kunde för mycket. Visst kul att få höra det men samtidigt så tror jag att jag skulle kunna fått ut en del av den. Istället så ska jag nu försöka hitta en praktik och jag vet faktiskt inte exakt hur det går till. Jag har väl egentligen en annan plan som jag hoppas ska fungera vi får se vad dom säger, jag ska dit och prata imorgon.

Fullspäckad helg

Ojoj vad det har hänt saker i helgen, bara roliga som tur är! På fredag förmiddag så anlände Johanna och Udda som bodde hos oss i helgen. Vi käkade lite lunch och prata massa strunt såklart :-) Sen så bakade vi även lussebullar som blev jätte goda! På kvällen så kom Rickard hem och det blev pizza till middag (jag var trött efter lussebaket och orkade inte göra middag...) och senare så kom även mor min och så kollade vi på idolfinalen ihop. Mycket trevligt. Dock så kollade vi bara första delen sen var vi trötta och gick och la oss.
På lördagen så bar det först av till hundmässan där vi fick träffa Sofie och Linda en snabbis, jätte kul att ses igen även om vi knappt hann säga hej innan vi var tvungna att skynda hem. Klockan tre så var det nämligen fyraårskalas för ett av mina kusinbarn. Rickard var med ett tag sen så drog han iväg på kick off. Jag och Johanna var kvar längst :-P När jag kommit hem igen så var jag dötrött i både rygg, fötter och huvud men jag fick ändå kämpa på och städa hemma eftersom vi skulle ha lite adventsfika dagen efter. Rickard kom hem ganska så tidigt och då gick jag och la mig så fick han städa lite till istället :-)
På söndagen så var det upp tidigt som gällde och fixa inför adventsfikat. Städa och laga iordning det sista (eller sätta upp nyckelskåp, något som Rickard tydligen tyckte var super viktigt...). Gästerna kom och vi åt gröt och fika och hade det trevligt. Det blev en paus mitt i fikat för att titta på det finaste luciatåget någonsin som bestod av småkusiner och kusinbarn som lussade för min mormor. Efter luciatåget som kom folk tillbaka och fikade lite till och nu kom även Johanna som varit på mässan under dagen. Väldigt trevligt hade vi det även om jag hade så fruktansvärt ont i fötterna att jag funderade på att kapa av dom.
För att sammanfatta det hela så var det en toppenhelg men jag har verkligen fått känna på mina begränsningar. På hundmässan så kunde jag inte stå till för länge på dom hårda golven för då fick jag ont i ryggen och när vi åkte hem efter knappt två timmars besök så kändes det i kroppen som om jag varit där hela dagen. Man kan ju undra hur detta ska sluta eftersom jag knappast kommer bli mindre framöver..? Men, men det är såklart värt det <3

Det här med jobb...

I måndags så var jag på arbetsintervju. Det var en butik som sökte extrapersonal under december så det kändes ju faktiskt som något som jag kanske skulle kunna få. Jag menar dom ville ju bara ha hjälp under december så vad gör det då att jag ska ha barn i mars? Intervjun gick bra tycker jag, jag vet ju att jag är duktig på det jag gör så även om det kändes lite konstigt att sitta och "skryta" så visste jag att allt jag sa var sant. Dom skulle höra av sig tisdag eller onsdag. Jag hörde inget av dom på tisdagen och började väl då inse att det kanske inte blir nåt, jag menar ifall dom skulle vilja ha mig så skulle dom ju säga till så fort som möjligt. Igår fick jag ett mail: tyvärr har vi valt att gå vidare med andra sökande. Jaha. Även om jag var helt inställd på det så blev jag besviken, det kryllar inte direkt av jobb som jag skulle kunna tänkas få i mitt tillstånd. Dock så är jag inte ledsen över att jag inte fick det, besviken men inte ledsen. Jag tror att anledning till att jag inte fick jobbet är för att jag är gravid, och jag är överlycklig över att vara gravid. Jag får säga som min mormor säger till mig: jag har hela livet på mig att jobba.
Det är inte så lätt att vara arbetslös och gravid. För att få behålla min sgi till föräldrapenningen så måste jag vara inskriven på arbetsförmedlingen och när man är inskriven på arbetsförmedlingen så måste man söka jobb aktivt. Jag har 100 dagar kvar till BF och jag ska försöka hitta ett jobb, det är inte så lätt. Och det blir ju inte direkt lättare ju längre tid som går. Snart ska jag vara med i jobbgarantin för unga och där kan jag om jag har tur få läsa en utbildning, det känns tusen gånger mer värt än att söka jobb. Jag håller tummarna för det nu!

Luffe på besök

Tosca löper så vi har gjort ett byte, Luffe bor hos oss och Hektor (som är kasterard) bor hos mamma och pappa. Framförallt Gimli tycker att det är väldigt kul att ha Luffe här, han är nämligen Gimlis stora idol. Helst vill Gimli ligga i samma säng som Luffe och gärna tvätta hans öron också. Luffe tycker det är sådär kul med Gimli men annars trivs han bra!


RSS 2.0