Mycket på gång

Ojoj vi har det verkligen fullt upp just nu. Det är mycket i skolan och dessutom så har jag fått en hel del jobb på sista tiden, det gillar vi! Utöver det så håller vi på att köpa valp, en liten border terrier som blir 4 veckor på söndag :-) Att nästa hund skulle bli en border terrier har ju varit bestämt i typ ett år men ändå så blir det ramaskri på facebook, skumt. Jag har svårt att förstå varför folk så hemskt gärna vill att vi skaffar tysk terrier iställlet? Jag menar, vad spelar det för roll för dom vilken slags hund vi har? Det är inget fel med tysk terrier men vi vill ha en border terrier och jag tror att det kommer bli jätte bra och passa oss perfekt även om det enligt vissa tydligen inte ens går att jaga med dom. Jaja folk får väl säga vad dom vill vi kommer skaffa våran lille Gimli ändå :-)
Den här 30 dagar listan tror jag att jag överger :-P det blir bara en massa sånna inlägg efter varandra och när inte jag tycker det är intressant så har jag väldigt svårt att tro att någon annan skulle tycka det. Jag vill dock gärna läsa en sådan hos andra som förmodligen kan göra den bättre, Sofie och Bella känn er utmanade!

Söndagsmys

Idag har varit en mysig dag. Palmis åkte till jobbet vid elva och jag låg kvar i sängen till strax innan tolv innan det blev frukost och sen långpromenad. Efter det så satt jag och kollade upp olika borderterrier kullar, det är nämligen så att det tyvär inte blev några valpar hos någon av kennlarna som vi först tittat på. När Palmis ringde och sa att han var påväg hem så satte jag igång och lagade amerikanska pannkakor som vi åt med lönnsirap, riktigt gott! Efter vi ätit så kolla vi igenom kullarna och mailade vissa, vi får hoppas att det finns någon bra valp till oss. Något som är lite skumt och tråkigt är att jätte många av de kennlarna som är intressanta ligger i närheten av Helsingborg eller någon annan stanns i Skåne. Det är lite tråkigt att inte ha uppfödaren nära men sånt är livet. När vi blev hungriga igen så blev det ost och kex och nu myser vi med tända ljus och kollar på tv. En bra och lugn söndag!


Dag 5 - mitt liv som sambo

Jag vet inte riktigt hur jag kortfattat ska sammanfatta mitt liv som sambo. Det är såklart helt underbart att bo tillsammans med personen man älskar och jag tycker att vårt liv tillsammans fungerar mycket bra. Palmis gör mest hemma och jag skäms ofta för det eftersom jag jobbar mindre och därmed borde göra mer. Men å andra sidan så planerar jag och håller koll på våra liv mer så det kanske jämnar ut sig. Hur som helst att få somna och vakna bredvid min Rickard är det absolut bästa jag vet och det viktigaste i livet.

Dag 4 - mitt första jobb

Min allra första arbetsdag gjore jag på mammas jobb där jag stoppade papper i kuvert. Det var under just en dag och sen inget mer men jag kände mig stolt som en tupp när lönen kom ändå :-)

Senare så fixade min syster ett jobb till mig som boendestödjare där jag jobbade extra och sommarjobbade, det var kanske mitt första riktiga jobb. Jag trivdes bra men det var ingen branch som jag ville fortsätta i. Dock så var det en väldigt bra erfarenhet och jag lärde mig massor!

Dag 3 - min barndom

Jag är uppvuxen i Tullinge men på tre olika ställen. Först så bodde vi i villa på Alpvägen. Där hade vi hönor och även en grävling i hönsgården (inte att rekomendera). Pappa hade ett jordgubbsland där jag brukade äta dom gröna jordgubbarna för att hinna före mina syskon (inte heller att rekomendera). Jag har många fina minnen från när vi bodde i villan men ett av dom starkaste är inte så fint, jag hade plastdalmartiner som jag älskade över allt annat och en utav dom var extra speciell. Min syster fick av någon anledning för sig att vara elak mot mig (jag hade säkert inte gjort någon mot henne jag som var så snäll) så hon tog alla mina dalmartiner och sprang och kastade dom åt olika håll. Dom flesta hamnade på gräsmattan eller något annat ställe där jag bara kunde plocka upp dom men en kastade hon ut i det höga höga gräset och den hittade jag aldrig igen. Självklart så var det min favorit som försvann. Jag är så glad att det här är ett av mina hemskaste minnen ifrån Alpvägen och hela min barndom eftersom det tyder på att jag hade en väldigt lycklig barndom där mitt största problem var att min storasyster var lite elak ibland. Jag själv var aldrig elak. Nej nej. Jag skrev aldrig min systers namn på kylskåpet så hon fick skäll. Skulle aldrig falla mig in.

När jag var typ 7 år tror jag så flyttade vi ifrån Alvägen (eftersom det låg för avskilt och vi inte kunde leka ordentligt med kompisar och så) och till en lägenhet på Tullingeberg. Mitt starkaste minne ifrån lägenheten var när jag var 11 år och tjatade om att jag ville ha en kanin eftersom mina två bästa vänner skulle få varsin. Pappa hatar smådjur och sa blankt nej men mamma tyckte att det var lite orättvist att jag inte skulle få någon när mina kompisar skulle det. Då sa pappa "nej i sånna fall så skaffar vi en hund istället!" och jag var snabb att svara "okej!" och vips så gick min högsta önskan i uppfyllelse. Den sommaren så flyttade en pytteliten Tosca in hos oss.

Jag minns inte vilket år som vi flyttade till radhuset men jag tror att det var 2002 eller 2003. Jag hjälpte pappa att packa och städa ur lägenheten och som belöning så renoverade han mitt rum först. Det blev rosa. Något som jag ångrade när jag blev äldre och tuffare. Sommaren 2004 så tänkte vi ta valpar på Tosca men under veterinärundersökningen så framkom det att hon hade patella luxation så det blev inga valpar. Jag blev jätte ledsen och bönade min mamma om att vi skulle köpa en valp istället eftersom jag ställt in mig på en valp nu. Och min snälla mamma gav med sig och det var så som Tindra flyttade in hos oss. Sommaren 2006 så var alla i familjen utom jag på Rörö och där fick dom höra talas om en tax som behövde ett nytt hem. Dom skulle bara åka och kolla på honom lovade dom mig, och det är historien om hur Luffe flyttade in hos oss.

Hösten 2006 så flyttade jag hemifrån och började gymnasiet så där kan man väl säga att barndomen tog slut. Det är ett väldigt bredd ämne det här och det är omöjligt att få med allt men kort och gott så kan man säga att jag haft en väldigt bra barndom enligt mig själv.
Dag 2 - Min familj

Min närmaste familj består av 6 personer + respektive.

Mamma och Pappa träffades för 1000 år sen och gifte sig 1989 med mig i magen. Dom är fortfarande gifta och bor i ett radhus i Tullinge. Mamma är socionom och jobbar som biståndshandläggare. Hon tycker mycket om djur och det är helt klart från henne som jag fått mitt hundintresse. När jag var liten så hade vi en lek som gick ut på att så fort som vi fick syn på en hund så frågade hon vilken ras det var och på så sätt lärde jag mig väldigt många hundraser. När mamma var liten så fick hon aldrig någon hund, först så hade mormor dagbarn med allergi och sedan så fick hon ett barnbarn som var allergisk. Så fort som mamma flyttade hemifrån så skaffade mamma sig såklart en hund. Det är förmodligen på grund av min mors traumatiska barndom som jag varit så bortkämd med hundar och det är jag tacksam för.
Pappa är polis och jobbar inne i stan. Han påstår att han absolut inte har något som helst intresse av hundar men så är det såklart inte egentligen. Det är pappa som till mesta del är ute och går med hundarna och taxen Luffe är pappas lilla gullegris.

Ellinor är min storasyster som är född 1988. Hon bor tillsammans med sin fästman Ola några hundra meter ifrån mamma och pappa. Ellinor blir färdig socionom till sommaren och Ola ska börja plugga till läkare. Ellinor odlar grönsaker på sin balkong och är sjukt duktig på att baka.

Teodor är min ena lillebror som är född 1992. Teo bor hemma hos mamma och pappa, går sista året på gymnasiet (ingen aning om vilken linje) och kör stand up på fritiden.

Agaton heter min minsta lillebror som är född 1994. Agge bor också hemma hos mamma och pappa och går första året på gymnasiet (vvs tror jag). Han tycker om att sitta framför datorn och umgås med sin flickvän Embla.

Tosca och Luffe
är hundarna som bor i tullinge. Båda två är födda 2001 och är black and tan. Dock så är Tosca en Lancashire Heeler och Luffe är en Tax. Tosca och Luffe gillar att äta och sova och gillar inte att vara ute i regn eller kyla.

Palmis är min sambo som gillar att jaga och pussas med mig. Förutom att plugga så jobbar han också i en frilufsbutik.

Tindra och Hektor är dom två hundar som bor med oss och dom presenterade jag igår :-)


Dag 1 - Presentation

Jag heter Amanda och blir 21 år den 26 mars för tilfället så bor jag i Köping med min sambo Rickard aka Palmis. Vi pluggar båda två på butikschefprogrammet och tar examen i juni. Tanken är att vi då ska lämna detta ställe men det är oklart vart vi tar vägen.Jag har två små skälliga hundar som bor tillsammans med oss. Det är Prinsessan Tindra som är en snart 7 årig blandras som gillar att sova på min huvudkudde och köra agility.Sen så är det Galningen Hektor som är en ettårig Lancashire Heeler som gillar att springa, bita på saker, skälla och vara allmänt överallt hela tiden.Sådär det var en liten kortfattad presentation. Dom som läser det här känner mig redan så den kanske inte var så upplysande men vi har 29 dagar kvar ;-)

30 dagar

Jag snodde denna lista av min syster för jag tyckte den verkade kul. Tanken är alltså att man skriver ett inlägg om dagen om följande ämnen om jag fattat det rätt.

Dag 01 – Presentation
Dag 02 – Min familj
Dag 03 – Min barndom
Dag 04 – Mitt första jobb
Dag 05 – Mitt liv som sambo
Dag 06 – En helt vanlig dag
Dag 07 – Vänskap
Dag 08 – Första gången jag träffade min blivande sambo
Dag 09 – Djur i mitt liv
Dag 10 – Mina första minnen
Dag 11 – Min första mens (haha)
Dag 12 – Det här får mig att gråta
Dag 13 – När jag flyttade hemifrån
Dag 14 – Allt om mat
Dag 15 – Mitt hem
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Hur jag sätter guldkant på tillvaron
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Min tro
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Mina ärr
Dag 24 – I min handväska
Dag 25 – Det här är jag bra på
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Det här skall jag bli när jag blir stor
Dag 30 – När ingen ser mig

Om den är någon som känner sig manad så kopiera listan du också! Vissa saker kan man kanske inte svara på så då får man ändra ;-)

Det gamla och det nya året

I januari förra året så skrev jag mål inför 2010. Jag antar att det är dags att kolla på dom igen...

Målen för 2010
* Debutera i lydnad med Tindra
* Minst ett nollat hopp- och ett nollat agilitylopp med Tindra
* Ställa ut Hektor i valpklass
* Ställa ut Hektor i juniorklass
* MH-testa Hektor
* Klara skolan

Inget av målen med Tindra är uppnått. Vi har inte debuterat i lydnad och vi har inte ens startat en enda gång i agiltiy under 2010. Det är någonting som jag tycker är jätte tråkigt med 2010 men det är inte mycket att göra åt och inför 2011 så SKA det bli förbättring!

Hektor har ställts ut i både valpklass och juniorklass och även gjort ett MH så dom målen är uppnådda. Egentligen hade jag tänkt ställa ut honom lite mer (det blev 3 utställningar under 2010) men det får vi ta igen under 2011!

Jag har klarat av skolan i alla fall och det är väl som resultat av att hundarna inte fick så mycket tid som jag skulle önska. Nu har jag en termin kvar och sedan hoppas jag att jag får mer tid till mina hundar!


Inför 2011 så tänkte jag dels sätta upp lite mål men också kolla över vilka planer vi har, det kommer bli ett spännande år!

Planer
Under 2011 så är det mycket roligt som vi både vet kommer hända och sånt som vi hoppas på. En liten border terrier ska flytta in hos oss, förhoppningsvis så föds den lille i mitten på januari. Jag och Palm kommer fira två år tillsammans <3  Jag och Tindra ska på kurs för Jenny Damm!!! Jag och Palm ska ta examen och sen så börjar vårt nästa äventyr! Det känns så ofattbart spännande att vi inte har någon aning om hur det kommer se ut vid nästa årsskifte. Vart kommer vi jobba? Vart kommer vi bo? Hur kommer vi bo? Vi har ingen aning utan får bara vänta och se, underbart! :-D

Mål för 2011
* Debutera i lydnaden med Tindra (iår ska vi våga!)
* Nolla ett agilitylopp med Tindra
* Nolla ett hopplopp med Tindra
* Starta Hektor i hoppklass
* Starta Hektor i agilityklass
* Ta examen
* Jag SKA ta körkort!
* Få ett jobb
* Flytta
* Försöka leva i nuet och uppskatta allt det underbara som jag har <3

Sådär nu kör vi igång 2011 på riktigt!

RSS 2.0