3 kilo kärlek

Tiden går fort, nu har Gimli varit hos oss i en vecka! Allt funkar bra och han är allt vi hoppats på och mer :-) Tindra tycker fortfarande att han är äcklig men bryr sig mest inte om honom. Hektor gillar Gimli mer och mer för varje dag och idag så lekte dom ordentligt här inne för första gången. Det blir såklart både det ena och det andra att torka upp inomhus men för det mesta så hinner vi ut :-)
Riktigt söt är han också såklart!

Nu är han här!

Igår så kom äntligen dagen då vi hämtade hem lilla Gimli. Vi åkte i fredags eftermiddag och sov på ett vandrarhem nära Klippan och på lördag morgon så åkte vi till uppfödaren. Efter att ha pratat och gosat med både valpar och Gimlis mamma och en annan tik som uppfödaren hade så åkte vi 7 timmar hem igen, och den här resan passade jag på att ha migrän... Inte att rekommendera. Men igår eftermiddag/kväll som kom vi i alla fall hem och nu är han här!
Gimlis mamma
Coola killar, Palmis och Gimli
Palmis och Gimli kollar ut påvägen hem
Palmis visar Gimli vart dom ska jaga till hösten :-)
Idag när vi var ute på promenad :-D
Allt går bra hittils, Hektor spänner sig lite och ska vara tuff men det är ingen fara alls och han vänjer sig. När vi var ute så lekte till och med Hektor och Gimli lite så det ska nog bli bra :-) Tindra säger mest ingenting, hon tycker Gimli är rätt äcklig men låter honom vara så länge som han låter henne vara. Och Gimli är en tuff och rolig liten hund så vi är super glada!

Förberedelser

På fredag så åker vi neråt i landet för att på lördag hämta upp Rickards lilla border terrier Gimli. Vi är jätte pirriga och förväntansfulla även om vi ännu inte riktigt insett att det ska flytta in en liten till. Igår så gjorde vi den sista inhandlingen och idag så har jag rotat fram några av Hektors gamla valpsaker så nu har vi allt framme och är redo!
Det som vi köpt nytt är tuggben, en liten kamptrasa, en boll, en groda och sen så fick vi en bok för alla papper av Hektors uppfödare på utställningen i november. Saker som Gimli får ärva är ett tyghalsband, ett läderhalsband, ett litet flexikoppel, ett läderkoppel, en sele med koppel (som Hektor aldrig använt för han var för stor när vi hämtade honom...) och en boll. Sen så har vi även köpt en biabädd, en filt och skål också som inte är med på bilden.
När vi var på djurmagazinet igår så tittade vi även på en krocksäker halvhög hundbur till bilen. Vi har nästan helt bestämt oss för att det blir två sådana bredvid varandra i bilen, det som är så bra är att när dom är halvhöga så får man plats med saker ovanpå och när man ändå har små hundar så behöver man inte direkt så jätte höga burar ;-) Vi ska kolla upp lite med mått och sånt så att det passar bra och vi får in annat också men den kändes riktigt bra den buren!

RSS 2.0