Kalas

Idag har jag haft kalas. Min mamma, mina syskon och min systerdotter var här och fika och det var mycket trevligt. Ingen bebis har kommit än som man kanske förstår men imorgon så ska vi in och göra ultraljud för att kolla läget, spännande! Max en vecka kvar i alla fall. Sjukt.

Jag tog ingen bild på själva kalaset men här satt vi i alla fall.


Ingen bebis

Ingen bebis än så länge. Jag gissar på att han kommer den 1a april, på palmsöndagen.


Leveransdatum

Tänk att den här dagen kom ändå, 17e mars och bf. Inte helt oväntat så ligger Plutten kvar i magen men nu kommer han i alla fall snart.
Rickard har varit ledig så vi har varit iväg och handlat lite och även hämtat ut en babybox med gratissaker på kronans droghandel. Nu på kvällen så lagade mamma middag som vi åkte upp och åt hos Ellinor, Ola och Idun. Lilla Idun blir ju bara sötare och sötare och suget efter våran egen bebis blir stort när vi är där. Men jag känner mig ändå inte så jätte otålig för det mesta, jag tror det beror på att jag inte till fullo insett att det kommer en bebis än...


Det här är väl inte morotskaka?!

Potatisskalaren gick sönder typ direkt så det blev ingen morotskaka. Istället bakade jag några kladdkakemuffins. Nu ligger jag på soffan och tar igen mig, har jätte ont i fötterna och ryggen. Hur jag ska orka laga middag är ett mysterium...


Bakning

Rickard fick ett presentkort av mig i julklapp (bland annat han fick annat också!) och nu ville han lösa in det. Så nu är baket i full gång, vi får hoppas att det blir lyckat!


Lättare

Det känns som jag blivit 10 kg lättare! Äntligen efter att ha längtat men inte fått tummen ur och fixat det så har jag varit och klippt mig. Det var en hel del som rök kan man säga...
FöreEfter

Lyckorus

Har precis varit och hälsat på lilla Idun, min systerdotter som inte ens är ett dygn gammal. Världens sötaste såklart! Det är dock helt overkligt att det är just hon som legat i min systers mage hela tiden. Ännu mer overkligt är att det ligger en mer eller mindre likadan i min mage... <3


Fördelar med att vara gravid för evigt

Först och främst, JAG HAR BLIVIT MOSTER!!!! I natt föddes världens finaste Idun! Förhoppningsvis så får jag hälsa på senare idag men jag har sett bilder så jag vet redan att hon är sötast i världen :-)

Sen så har jag mer eller mindre accepterat att jag kommer vara gravid för evigt, men jag bryter inte ihop för det! Det finns nämligen massor med fördelar:
  • Man får beröm för sin fina mage - att ha stor mage är bara fint och alla talar hela tiden om för en hur fin man är. Efter förlossningen däremot så ska man genast vara tillbaka till ursprungskroppen och ingen tycker att den stora magen är fin längre...

  • Man vet vart man har bebisen - alla läskiga mardrömmar om att man glömmer sin nyföding på diverse konstiga ställen kan knappast slå in om man behåller bebisen i magen. Dessutom så är det enkelt att ta hand om en bebis i magen, det är bara att låta bli alkohol och droger och sånt och äta. Typ.

  • Alla passar upp på en - nu vet jag inte hur det är när man är nyförlöst men som gravid så blir man upppassad med det mesta. Kebabrulle till middag när man vill, "nej sitt du och vila jag fixar", slippa bära tungt, slippa bära alls, ingen bryr sig om man sover middag i tid och otid, osv.

  • Man står i centrum - så fort man träffar någon så vill den prata och veta allt. Gärna ta på magen också men det kan vi bortse från. När bebisen är född så finns man inte längre, all fokus är på skrik- och bajsmaskinen.
Okej jag erkänner det var väl inte super många fördelar. Men dom finns i alla fall!

Ganska så misslyckade...

...men förhoppningsvis smakar dom bättre än dom ser ut :-)

 


Max tre veckor kvar!

Idag går jag in i vecka 40 (39+0) och det betyder att ifall Plutten inte tittat ut om tre veckor så blir jag igångsatt. Hur som helst så kommer jag snart att få träffa min plutt! Någon som jag får träffa innan dess är min systerdotter som jag hoppas kommer snart <3

Magen idag, ursäkta för bristningar.

 


Fredagsmys

Idag blev det hjortfärshamburgare till middag och sedan chokladpudding med grädde och hallon till efterrätt. Nu är både jag och Rickard proppmätta och lär somna snart :-P
Det känns som att jag mest skriver om mat och annat gott nu men det är också det som tar upp det mesta av min tid, att äta. Jag skyller på att jag laddar inför förlossningen.

 


Bakning pågår

Muffins med chokladbitar, mumma!


 


Frukost

Scones till frukost med min älskling innan han åkte iväg till jobbet, en bra och mysig start på dagen!


Dove Nourishing Oil Care Conditioner

Eftersom jag är buzzador (läs mer här) så har jag fått testa ett nytt balsam ifrån Dove som heter Nourishing Oil Care. Balsamet ska motverka torrt och frissigt hår genom att ge tre gånger så mycket näring som ett vanligt balsam. Och jag tycker i alla fall att det fungerar jätte bra! Det märktes stor skillnad redan efter första gången jag använde det, håret blev jätte fint och glansigt och känns verkligen friskare nu. Jag kan rekommendera balsamet starkt!

Muffins

Hittade på ett eget recept och bakade chokladmuffins. Blev sådär, helt okej men inget mer. Bättre lycka nästa gång!

 


Önskelista

Nu är det mars och jag ska inte bara föda barn den här månaden utan jag fyller ju år också! Förhoppningsvis så har jag redan fött barn när det är dags för min födelsedag men jag tror inte det, antingen kommer jag föda den 26e eller så kommer jag bli igångsatt det kan jag lova... Hur som helst så tänkte jag passa på att önska mig massa saker, av tomten eller nåt eftersom present från min älskade päron redan är beställd (tack!). Möjligtvis att Rickard skulle kunna ha nytta av mina önskningar men han är ju så anti att köpa sånt man önskar sig så jag tror nog inte det :-P Hur som helst så är det bilder på fina saker i alla fall!


RSS 2.0