Barnmorskan och bvc

Igår så hade vi en heldag hos barnmorskan och på bvc (samma lokaler). Först så var jag hos barnmorskan på efterkontroll och allt var bra, jag ska dock tillbaka om några veckor och sätta in en spiral.
Sen så var det Jespers tur att kollas upp på bvc. Först så var vi hos våran bvc-sköterska för att väga och mäta, 6720 gram och 60,3 cm blev resultatet, stor kille alltså! Sen så var vi på tvåmånaders läkarkontroll och där blev Jesper klart godkänd, han lyckades även med klassikern att kissa på doktorn. Det enda som inte är som det ska är Jespers band under tungan som är lite kort så därför skickade doktorn en remiss till öron, näsa och hals i skärholmen. Så vi kommer få en kallelse och förmodligen få komma dit och klippa lite så blir allt bra igen :-)

Idag ska vi snart iväg till samma lokaler igen men den här gången så är det babymassage som gäller!


Mors dag

Idag är det första mors dag sen jag blev mamma! Egentligen så skulle jag få sova ut på morgonen som jag önskat mig men min stackars Rickard har ont i örat och var tvungen att åka till sjukan i morse så det blev inget med det. Eftersom jag var uppe sent och såg Loreen vinna igår så är jag rätt trött idag... Men huvudsaken är att Rickard fick örondroppar så han blir bättre <3

Jag har blivit firad i alla fall, fina blommor och en trisslott med vinst fick jag av mina älsklingskillar. Sen så var vi över till mormor med min mamma och syster och åt rabarberkaka, super gott var det! Nu blir det grillat hos mamma och pappa i det fina vädret, man kunde haft det värre ;-)

 


Hembakat

I veckan så köpte jag en underbar baktidning med massor spännande recept och igår när Jesper somnat så var det dags att provbaka det första. Det blev blåbärsmuffins som vi ska ha med till tullgarns mässan på lördag, men självklart så provsmakade vi redan igår. En nybakad muffins och en cider/öl på balkongen igår kväll var inte helt fel kan jag säga!


 


Livet flyter på

Igår så var det 8 veckor sen Jesper föddes och nu ger jag upp tanken på att någonsin kunna skriva en förlossningsberättelse. Det gjorde ont men var lätt värt det, så kan vi sammanfatta.
Jesper är i alla fall underbar för det mesta, när han får för sig att det är morgon klockan 3, 4 eller 5 så är det väl inte så jätte kul men han brukar i alla fall väcka mig med ett leende så jag smälter ganska så fort. Han äter och växer och allt sånt där. I tisdags så började vi på babymassage, det uppskattades! Jag vet dock inte vad som är härligast, att få massage eller att ligga nakenfis på en filt ;-)
Allt går bra och nu när det är så fint väder också så är det inte alls illa att vara mammaledig kan jag säga :-)
Mammas solstråle :-)

Plötsligt händer det

Jesper sover middag i vagnen, INOMHUS! Det betyder alltså att jag kan fixa med allt som jag sitter och är stressad över när han är vaken. Men istället gjorde jag nåt som jag längtat efter och som jag inte gjort sen han föddes...

 


RSS 2.0