Tillbaka till verkligheten

Den 9 september 2011 så jobbade jag för sista gången innan Jesper föddes. Eftersom vi flyttade och jag var gravid så blev det inget mer jobbande för mig. Fram tills igår då jag var på min första introdag på sommarjobbet. När man inte jobbat på drygt 1 år och 7 månader så är det en ganska så stor omställning kan jag säga, inte för att jag varit ledig och latat mig direkt men att ta hand om ett barn är ju jobbigt på ett helt annat sätt än att arbeta. Jag var så trött och hade så ont i kroppen när jag kom hem igår så jag tänkte att det här kommer jag ju aldrig att klara! "Jag vill bli hemmafru!" grät jag till Rickard som inte verkade ta min önskan på så stort allvar. Men det värsta var ändå att jag visste när jag kom hem att Rickard också var trött, han hade ju haft Jesper hela dagen och jag vet ju att man blir väldigt trött av det med. Det är ju inte direkt så att man bara kan slänga sig på soffan och få ta det lugnt och bli servad (även om jag fick det igår) utan man får kämpa på lite till och fixa innan man äntligen får lägga sig i sängen och sova. 
 
Det var i alla fall roligt att få komma ut och jobba igen även om det var jobbig. Imorgon är det dags igen, introdag nummer två och den här gången blir det ett långt pass. Tiden som 100% föräldraledig är slut...

Vår

Idag var en helt underbar vårdag. Vi åt lunch ute i solen med trevligt sällskap och sen gick vi till lekparken där vissa barn lekte och andra sov. Vi var i samma lekpark som min mamma lekte i när hon var liten och som jag lekte i när jag var liten, det var bara mormor som saknades men snart är snön borta och då kan hon också vara med. Bland det bästa med att ha barn är att man på ett sätt får bli barn på nytt själv. Man får liksom uppleva allt igen fast från ett lite annorlunda perspektiv, jag älskar det!
 
 

RSS 2.0