En eftermiddag på landet

Igår så var vi ut till Palms fasters gård för diverse aktiviteter. Palm tänkte jaga och jag tänkte spåra. Men först så fick Hektor morsa på korna som hon har, väldigt intressant tyckte han.Skit kaxig var han och inte ett dugg rädd trots att korna är liiite större än honom.
Sen så fick Hektor gå sitt livs första viltspår, något han skötte mycket bra tycker jag dock så var klöven inte sådär super intressant.Sen så fick Tindra gå sitt spår också och hon skötte sig super. Jag testade att låta henne gå ca 10 meter framför mig istället för att jag ska hålla mig ganska så tätt bakom som jag brukar och det gick galant. Hon tappade bort sig lite vid ett tillfälle och kom fram till en koblaja istället men hon vände direkt och hittade spåret igen och slutförde det. Min duktiga tjej. Hon ville dock inte sitta och posa snyggt med klöven eftersom hon kände sig iaktagen (korna) och var tvungen att hålla lite koll.Sen så fick vi frågan om vi ville vakta gården torsdag-lördag om två veckor då Palms faster ska iväg och det sa vi självklart ja till! Palm blev överlycklig eftersom det betyder att han kan jaga minst 2 gånger om dagen och jag blev överlycklig eftersom jag kan spåra hur mycket jag vill och när jag inte gör det kela med deras häst eller katter. Så det ser vi fram emot!

Nu har jag ätit, gått promenad, betalat räkningar och bloggat så nu antar jag att jag inte har mycket annat val än att sätta igång med plugget igen. Tenta imorgon, jippie!

Äntligen agility!

Ja idag så kom vi äntligen iväg och fick träna lite agility, väääldigt länge sen sist. Det är jätte intressant att se hur rutinerad Tindra ändå är, visst hon var väldigt taggad och lyssnade inte helt hundra från början men hon tog hela slalom och gjorde snygga kontaktfält. Hektor däremot var precis likadan som han var första gången vi körde, han hade alltså glömt allt :-P Men, men vi körde lite hopphinder och fick till det på slutet. Nackdelen men Hektor är att han stressar upp sig väldigt mycket och framför allt när man tränar med leksak så han fick köra korta pass och varva ner emellan. Förhoppningsvis så ska vi kunna börja träna lite oftare nu om allt går som jag planerat men det gör ju inte alltid det tyvär... Vi får se helt enkelt.

När vi kom hem så blev det plugg såklart, jag skriver en tenta på tisdag och en på torsdag så det är hårdplugg som gäller nu. Såhär kul har jag det:Eh... Ja nu kan man ju undra varför jag fotat mina anteckningar? Det undrar jag också. Jag tror att det är av samma anledning som varför Palm plötsligt börjar städa soffan, allt utom att plugga är extra viktigt just nu.

Bra dag

Även om jag kanske inte gjort så mycket av det jag borde (plugga) så tycker jag ändå att det varit en bra dag. Började med en promenad i det fina vädret, perfekt promenadväder om man frågar mig; soligt och kallt. Jag hatar att svettas. Sen så blev det lite plugg och lite lunch. Sen så passade jag på att gå en till promenad innan solen gick ner. Just det jag pratade med Malin också, satan vad jag saknar henne! Nu får vi hoppas på lite uppdatering på bloggen när jag tjatat ;-) Jag har även hunnit med lite rensning och sortering av min garderob och lite allmänt pyssel här hemma, otroligt vad mycket man kommer på att man behöver göra när man ska plugga :-) Just nu har jag det såhär mysigt:Men jag ska ta och hoppa in i duschen och sen laga lite mat tills min karl kommer hem. Sen ska vi väl spendera kvällen med skolböckerna skulle jag tro. Mys...

Tajming...

Tenta på tisdag och torsdag och vad passar jag på med då? Blir förkyld såklart och inte nog med det jag har även världens hemskaste mensvärk. KUL! Men om jag ska tänka posetivt så hade vi redovisning av vårat grupparbete igår och vi är godkända, skönt att slippa behöva komplettera nu när det redan är massor att göra.
För övrigt så har vi köpt en barngrind så vi kan stänga in Hektor i köket när vi inte är hemma. Han är nämligen proffs på att dels ta sig ut (flyttar utan problem på en 30 kg byrå som står och trycker fast kompostgaller) och när han väl är ute så tuggar han sönder saker. Första gången som vi lämnade honom med den nya grinden så gick det inte så bra, han bröt upp den med. Men nu har Palmis satt fast den ordentligt och dom senaste gångerna som han har varit ensam så har han inte tagit sig ut (peppar, peppar). Dock så har han designat om den lite...

Det kanske inte syns så bra men det är alltså bitmärken. Längst upp på grinden.Den här lilla hunden har alltså hoppat och huggit tag längst upp. Det han försöker säga är alltså att han inte uppskattar den nya grinden. Jag uppskattar den dock, mina skor är orörda och posten är hel och inte gjord till konfetti.

Nu ska jag fortsätta plugga och tycka synd om mig själv.

Sen sist

Okej nu ska jag försöka att lite snabbt gå igenom det som hänt sen sist jag bloggade, den 31 augusti. Först och främst så började skolan på nytt, as peppad var jag för att göra klart sista året. Lite tröttare är jag väl nu men fortfarande pepp. Sen så var det bröllop också, min kusin gifte sig på Gotand. Jätte fint bröllop och jätte härlig semester (min och Palmis enda hittils i år). Sen så hade min allra käraste kusin 20 års fest också hemma hos sina föräldrar på deras herrgård, inga konstigheter. Väldigt trevligt var det med och vi fick även träffa Sofie och Jackson. Hektor och Jackson kom fram till att de båda vill vara väldigt tuffa men egentligen är rätt mesiga :-) Sen så kommer vi till förra helgen då vi var hemma i tullinge och firade min mamma, mitt kusinbarn, träffade Johanna och Sandra och framför allt så gjorde Hektor MH! Det gick bra tycker jag, han är inte så jätte intresserad av människor så det där med kontakt och samarbete gick ju inge vidare såklart. Men leklust har han och han avreagerar fort efter både overallen och skrammlet. Och en 2:a på skottet också :-)

Sådär då befinner vi oss i nutid. Ha! Inte behöver jag uppdatera ofta det händer ju ändå inget mer än typ ett par rader på 6 veckor. Eller jo det klart det har ju blivit höst. Och visst kompenserar de underbara vackra färgerna för att det är absolut KOLSVART och SVINKALLT. Åh vad härligt med höst.

Nej nu blev jag lite bitter. Det är roligt med höst också ska ni få se. Här där vi bor så händer det jätte roliga (nja okej lite halv roliga) saker när det gäller att sköta gräsmattan mellan de olika lägenhetshusen. Om jag fattat det rätt så äger våran hyresvärd endast det huset som vi bor i och inte varken det framför eller bakom oss. I sommar så har jag och Palmis skrattat åt att man bara klipper halva gräsmattan alltså den halvan närmast vårat hus. Ofta så klipptes ena halvan en dag och den andra halvan någon dag efter. Tänk er vad fint med en gräsmatta som är halvvägs klippt. Idag så var dom här och blåste löv. Kolla bara vad snyggt det blev.

Varför gör de inte hela gräsmattan varannan gång istället? Eller varsin halva men samma dag? Och hur vet de var gränsen går?

Ja det är sånt här man tänker på när man bor i Köping och ens man har varit iväg och jagat älg i 2 dagar.

RSS 2.0